Ватерполо: Србиjа - Грчка 12:9

Србиjа - Грчка 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:1)

Базен Дунав Арена. Гледалаца 1000. Судиjе: Коризна (Пољска) и Ортега (Шпаниjа).  Играч више: Србиjа 8 (1), Грчка 13 (6). Петерци: Србиjа 1 (1).
СРБИJА: Г.Пиjетловић, Мандић 1, Дедовић 3, Ранђеловић, Ћук, Вицо 2, Алексић, Jакшић, Филиповић 2, Прлаиновић 1, С. Митровић 3, Б.Митровић.
ГРЧКА: Зердевас, Генидунас 1, Скумапкис, Капотис, Фунтулис, Папанастасиjу1, Дервишис, Аргиропулос 2, Мурикис, Коломвос 2, Гунас, Влахопулос 3, Галанидис.

LEX_1990-min.jpg

Србиjа ће у недељу у 16 играти против светског првака Италиjе за пето место. Побеђена jе Грчка. Испуњено jе обећање и сусрет ниjе схваћен као меч реда ради.
Као и против Шпаниjе, код вођства 3:1(прелепи голови Прлаиновића и Дедовића уз смеч у мрежу Филиповића) jе попустила концентрациjа па су Грци у последњих 90 секунди успели да изjедначе. Пре тога jе Србиjа у нападу налазила решење и у одсуству Пиjетловића (болестан пет дана), успела да постигне три гола. Да су Митровић и Алексић били спретниjи из зицер позициjа предност jе тада могла да буде већа.

LEX_2049-min.jpg
Грци су дошли до првог вођства почетком друге четвртине. Лако су добиjали играча више, Прлаиновић и Jакшић су имали две. Изjедначио jе Дедовић после паса Прлаиновића, да би Мандић jош jедном показао какав ударац има за 5:4. Грци су изjедначили после грешке Србиjе у нападу и контре у коjоj jе Папанастасиjу лако изашао на краj са Митровићем. Коначно добиjеног играча више за Србиjу у вођство jе претворио Стефан Митровић. Грцима jе у финишу друге четвртине поклоњен играч више, срећом без реаализациjе.

LEX_2094-min.jpg
На полувремену jе уместо Бранислава Митровића на голу био Гоjко Пиjетловић. После друге личне Ранђеловића и одбране Пиjетловића у наредном нападу jе Стефан Митровић реализовао петерац за 7:5. После гола Грка, уследиле су маjсториjе одличног Дедовића коjи jе отпадак спремио у мрежу, па проjектил Филиповића за 9:6. Два пута jе пропуштен играч више, Грци су тако добили прилику са играчем више да се врате у игру али ниjе било ни шута. После шраубе Вица, радио jе вар али jе било jасно да jе гол регуларан. У завршних осам минута дуго без гола на обе стране да би се два минута пре краjа уписао Вицо за 11:7. До краjа Митровић и Коломвос за победу коjа показуjе оубиљност ове екипе и када нема резултатског мотива.

 

Tagovi

Komentari (0)