Ватерполо: Са Аустралиjом за пето место

Српски ватерполисти су јуче одрадили тренинг а имаће распливавање и пре подне на дан утакмице за пето место против селекциjе Аустралиjе (субота 8.30). То ће бити последњи сусрет Србиjе у Гванџуу, пето место би био сасвим добар пласман за оваj састав.

Screen Shot 2019-07-27 at 2.10.28 AM.png

Аустралиjа jе лоше почела првенство поразом од Хрватске 14:4 али jе затим у осмини финала направила изненађење победивши Црну Гору, У четвртфиналном сусрету оштећени су против Мађарске иначе су могли међу прве четири екипе.
На светским првенствима Аустралиjа jе само 2009. играла нерешено са Србиjом 8:8. Ни пре ни после тога ниjе могла да угрози наш састав. Како jе Србиjа дошла у Гванџуу у измењеном саставу jасно jе да Аустралиjа има победничке амбициjе.

Недавно су у Светскоj лиги две селекциjе одиграле два сусрета и оба су припала Србиjи али се памти први у коjем jе невреме зауставило одличну игру ученика Елвиса Фатовића.
После лоше игре против Немачке, играчи су са стручним штабом анализирали грешке како би у борби за пето место били што бољи.

Screen Shot 2019-07-27 at 2.10.56 AM.png

- Ниjе неважно да ли сте пети или шести а важан jе и комплетан утисак - поручио  jе селектор Деjан Савић.

Страхиња Рашовић jедан од наших наjбољих играча на Светском првенству jе рекао:
- Морамо да поправимо приступ самоj игри и да са више ангажовања уђемо у сусрет. Нису ни мало лак противник, играли смо на припремама у  Београду. Одлично се познаjемо. Надам се да ћемо одиграти много боље и да ћемо победом завршити такмичење.

 

Tagovi

Komentari (0)