Ватерполо: Припреме за дуел са Црном Гором

Ватерполисти Србиjе су ушли потпуно у ритам Светског првенства. Проблем временске разлике полако нестаjе а то jе слика коjа прати готово све земље учеснице Светског првенства коjе нису са азиjског континента. Спарина, влага, облачност чак и кишица не сметаjу у припремама за почетак наjвећег такмичења.

 Screen Shot 2019-07-14 at 12.45.21 PM.png

Фото: ВСС

 

У понедељак у 1.30 по средњеевропском времену Светско првенство ће отворити Србиjа и Црна Гора. По локалном времену то jе 8.30 уjутру, што знатно отежава посао обема екипама да се припреме како треба.

- Како њима тако и нама – лаконски каже капитен Милош Ћук.

У суботу су две екипе имале термине за тренинг  сходно времену одигравању утакмица. Пре подне jе био у осам, после подне у 16 часова. И издржали су, чак и налазили времена за шалу. Док су играчи две селекциjе о коjих многи играjу у истим клубовима, селектори Савић и Гоjковић су више времена провели у разговору док су тек с времена на време обраћали пажњу на рад у базену.

Од 25 сусрета Србиjа jе добила 17, Црна Гора 7 док jе jедан сусрет завршен нерешено. Овога пута Србиjа ниjе фаворит, напротив све се окреће ка црногорскоj страни.

- Видећемо… Нормално се осећамо, не размишљамо о пратећим стварима.  Нисмо први пут фаворити али то може да буде за нас растерећење а за њих притисак. Битно jе да ни jедног тренутка не помислимо да jе меч готово, мора да се игра до краjа. Мотивисани смо, квалитет ниjе споран – каже Душан Мандић на чиjе квалитете jе клупски друг из Про Река Александар Ивовић упозоравао своjе другове.

Селектор Савић jе у недељу добио jедан термин за тренинг, као и сви остали. Анализа jе спремна, не жели да играче оптерећуjе неким великим причама.

- Они су репрезентативци Србиjе, представљаjу будућност нашег ватерпола и они ће то остати без обзира шта урадили на овом такмичењу – каже Савић.

Базен у Намбу универзитету изгледа заиста светски. Подсећа на онаj у Казању али има покривене трибине на све четири стране са капацитетом од 4,630 места. Одмах поред њега jе помоћни за загревање а кажу да jе права атракциjа базен у коjем ће се одржати пливачка такмичења.

Организационо се чини да се домаћих уходао. Све функционише, љубазност, жеља да се помогне су присутни на сваком кораку.Радомир Драшовић каже:

- Заиста jе океj, мада су нам Jапанци што се тиче дочека, понашања задали домаћи задатак. Олакшали су нам заиста велике напоре коjе смо имали на тренинзима. Сада се освежавамо, враћамо у живот. Знако каква jе Црна Гора, одлична екипа са неколико врсних поjединаца коjи праве разлику попут Ивовића, Jановића и голмана Лазовића. Знамо како да се поставимо. Има нас доста дебитаната и већи мотив од представљања Србиjе на Светском првенству ниjе потребан.

Светско првенство ће се играти по новим правилима а занимљиво jе да на техничком састанку о њима ниjе било речи. Биће дозвољена анализа спорне ситуациjе на видео снимку али jе утисак да тога у пракси неће бити много. 

Понедељак jе први дан за Србиjу. Ривал изузетно тежак али за овакав састав нашег тима можда и наjбољи за улазак у такмичење, прво у коjем нема оптерећења осваjања медаље.

 

Tagovi

Komentari (0)