Ватерполо: ФАВОРИТИ СМО У ГРУПИ

Српски и ватерполисти Црне Горе јуче пре подне су одрадили тренинг са увежбавањем играча више а потом су се домаћи репрезентативци дружили са медиjима. За увече jе заказана нова затворена утакмица али коjа ће траjати краће од jучерашње. Селектор Деjан Савић jе истакао медиjима:

 

2.jpg

– После Америке и Барселоне на овим кратким припремама за Европско првенство смо у Новом Саду где jе све феноменално. Шта да кажем, мислим да смо спремни. Фаворити смо у групи и већ размишљамо како да ако будемо први искористиме оне слободне дане да за четвртфинале останемо у ритму, а такође гледаћемо шта раде наши потенциjални противници Мађари и Шпанци коjи заслужуjу сам респект. Имамо наравно мотив, на то нас обавезуjу и традициjа и резултати. Не размишљам о петоj узастопноj титули као таквоj. Гледао сам филм о чувеном сусрету Борга и Мекинроа. Борг jе тада рекао да ако победи пети пут узастопно на Вимблдону онда улази у историjу. У супротном оне четири освоjене нико неће да памти.

Капитен Филип Филиповић jе рекао:

– Наjважниjе jе да смо сви здрави и тако одемо у Будимпешту. Иако jе Европско пролазно до Токиjа, имамо обавезу да одиграмо наjбоље што можемо. Екипе коjе немаjу олимпиjску визу имаjу терет више. На нама jе да видимо где смо, шта морамо да поправимо за Игре а сигурно jе да има шта да се ради. Зна се да од четвртфинала све почиње, у групи смо фаворити. Само да сами себи не закмопликуjемо. Очекивања нациjе треба мало да спласну, не може се увек осваjати злато. Даћемо све од себе, нека навиjачи буду стрпљиви па можда и ниjе лоше ако нешто и жртвуjемо да би касниjе било добро. Ипак jе све посвећено Токиjу.

Бранислав Митровић jе прво истакао задовољство припремама:

– Нисмо имали пуно времена, све jе усред клупске сезоне. Одиграли смо доста утакмица са озбиљним екипама и вратили се у наш систем. Сада не мислимо о Токиjу, у глави jе само Будимпешта. Добро jе да прву играмо са Русима jер после можемо да темпирамо форму за четвртфинале. Кандидати су добро познати, Хрвати, Мађари пре свих затим Италиjани, Шпанци, Црногорци. Биће то уjедначено и занимљиво првенство.

Искусни Милан Алексић jе био кратак:

– Драго ми jе што сам поново у Новом Саду. Одлична jе атмосфера. Не опетерћуjемо се златом и рекордом од пет узастопних. Први циљ jе пролаз у полуфинале. Имамо под наводницима доста времена за Токио а даj да прво видимо колико вредимо сада.

 

Градоначелник Новог Сада Вучевић на тренингу репрезентациjе

Како jе и договорено данашњи преподневни тренинг Србиjе и Црне Горе jе посетио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Испред базена Слана бара сачекали су га председник савеза Виктор Jеленић, генерални секретар Немања Мариjан, извршни директор Ђорђе Ђорђевић и председник ВК Воjводина Марко Ћук. Током тренинга Вучевић се срдачно поздравио са селектором Деjаном Савићем.

– Пре свега желим добродошлицу ватерполо репрезентациjи Србиjе у Новом Саду ,наравно и њиховим колегама и приjатељима из репрезентациjе Црне Горе. Драго ми jе што последње дане припрема пред Европско првенство у Будимпешти обављаjу у Новом Саду. Надам се да су задовољни условима и да могу да ураде све што су планирали у самом финишу припрема и да им пожелимо као навиjачи успех. Нека пробаjу да и по пети пут узастопно буду европски прваци. Они знаjу наjбоље своj посао. Морам да се захвалим и клубу Воjводина на домаћинству и организациjи ових припрема. Надам се да ћемо следече године завршити реконструкциjу затвореног базена на СПЕНС-у и имати jош боље услове и за ватерполисте и за пливаче а и да репрезентациjа Србиjе чешће долази и на припреме и да организуjе утакмице. Ми у маjу или jуну почињемо реконструкциjу СПЕНС-а када почну да раде отворени базени да не реметимо програм спортиста. Биће то репрезентативан обjекат коjи ће бити наjбоља позивница нашоj репрезентациjи да чешће долази у наш град. Хвала председнику савеза, његовим сарадницима, селектору и играчима што су овде и хвала им на позиву.

Виктор Jеленић, први човек савеза, се захвалио у име репрезентациjе:

– Хвала градоначелнику и наравно ватерполо клубу Воjводини на гостопримству, одличним условима за рад у финишу припрема за Европско првенство. Планирамо да следећу утакмицу Светске лиге одиграмо на овом базену. То jе после Будимпеште наjважниjе. Идемо на Европско са жељом да освоjимо пето узастопно злато али jе свака медаља велики успех. Нама су приоритет Олимпиjске игре и то нам jе наjважниjе такмичење.

По завршетку тренинга Милош Вучевић jе разговарао са српским репрезентативцима. Коктел на базену jе био у знаку торте у облику ватерполо терена са српском заставом и натписом “срећно”.

 

Tagovi

Komentari (0)