Ватерполо: Одржана седница Скупштине Ватерполо савеза Србиjе

У Београду jе одржана редовна седница Скупштине Ватерполо савеза Србиjе. Подносећи извештаj о раду у протеклох годину дана председник Виктор Jеленић jе прво истакао задовољство резултатима у базену.

 

Screen Shot 2019-05-17 at 7.50.04 PM.png 

 

- Сениори су освоjили Европско првенство и Медитеранске игре, били шести на Европа купу коjе нам ништа ниjе значило. Девоjке су девете у Европи и то jе њихов наjбољи резултат. У млађим категориjама jе освоjен Комен куп, били смо четврти на светском и шести на европском код мушкараца и 15 на светском код девоjака.

У наредном периоду наjважниjи задатак jе остваривање олимпиjске визе. Жеља jе дда се таj задатак испуни већ наредног месеца на финалном турниру Светске лиге. Девоjке у октобру очекуjе против Чехиња квалификациjе за играње на ЕП у Будимпешти док млађе селекциjе чекаjу европска и светска првенства.

- Захваљуjући председнику  Вучићу и држави решили смо проблем свих дуговања и дугуjемо му велику захвалност jер можемо да радимо у нормалним условима. Патили смо судиjске и делегатске таксе нашим клубовима у Регионалноj лиги. Имали смо низ корсиних разговора у локалу за бољи и статус и буџет ватерполо клубова. Jош увек немамо главног спонзора, односи са приватним спонзорима су на наjвишем нивоу. У наредном периоду борићемо се да Београд после 40 година добиjе базен и да се побољша положаj свих клубова. Радимо домаћински, имамо смањење птропкова и савез jе стабилан.

Усвоjен не уз два уздржана гласа Извештаj Надзорног одбора у коjем се каже да су средства  трошена по закону и у складу са одобреним наменама. Остварена jе уштеда од 45 милиона динара.

Начин израде завршног рачуна за 2018 годину даjе jасан преглед утрошка средстава са коjима jе савез располагао и да jе све у складу са одлукама Управног одбора.

Jедногласно jе усвоjен Завршни рачун за 2018. годину.

На основу планова  националних тренера направљен jе финансиjски план за текућу годину. Усвоjен jе jедногласно. Свакодневно се ради на изналажењу нових извора прихода како би програм могао да се реализуjе без проблема. 

Усвоjене су Измене и допуне Статута ВСС коjи се односе на положаj клубова и начин избора чланова Управног одбора. Против су били Партизан, Бањица и 11.април Нови Београд. Jедногласно jе усвоjен предлог измена и допуна Половника о раду.

За изузетне такмичарске активности у протеклоj години награђени су: Партизан, Дунав, Земун, Раднички, ЖВК Црвена звезда, Таш, Таш 2000, Палилула и Воjводина. 

За наjбољег судиjу у протеклоj сезони проглашен  Ненад Голиjанин.

 

Tagovi

Komentari (0)