Валцер-парти Београдске филхармониjе

Новогодишњи концерти  - „валцер-парти“ Београдске филхармониjе 29. и 30. децембра

Филхармониjа на jе'н, два три, два, два три 

 ng beogradska filh, foto m.djokovic.JPG

Фото: Марко Ђоковић

Чувени новогодишњи концерти Београдске филхармониjе заказани су за 29. и 30. децембар, на Коларцу од 20 часова. За краj 2022. године, Филхармониjа приређуjе несвакидашњи валцер-парти, под управом диригента Морица Гнана, а улазнице ће бити у продаjи од 5. децембра на филхармониjскоj билетарници као и онлаjн. 

Новогодишњи концерти дуго су очекивана вест за броjну публику коjа нестрпљиво чека датуме наjлуђих филхармониjских наступа. Фанови су већ навикли да их оркестар изненађуjе у неочекиваним издањима, а за краj ове године спремаjу се валцери, али на филхармониjски начин.

bgf ng, foto m.djokovic.JPGФото: Марко Ђоковић

Jе'н, два три, два, два три… Плес балских дворана коjи jе увео блискост међу играчима и тако скандализовао jавност, временом jе постао jедан од обележjа Беча. За разлику од Бечке филхармониjе, Београдска  представља своj избор валцера, од симфониjских, преко Бернштаjнових до филмске музике, а публика може да очекуjе све осим Jохана Штрауса!

Оба концерта предводи Мориц Гнан, jедан од наjсензационалниjих диригента своjе генерациjе, коjи добиjа изванредне критике за иновативан приступ свом широком репертоару, што га чини сjаjним избором за филхармониjске новогодишње наступе.

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)