ВЕСЛАЊЕ: Србиjа са чети посаде у полуфиналима ЕП

Србиjа ће у полуфиналима Европског првенства у веслању у Познању имати четири посаде, jер jе кроз репесажне трке и наш дубл скул, са посадом Александар Филиповић-Мартин Мачковић, и Александар Беђик у скифу, осваjањем првих места у своjим групама обезбедили пласман међу 12 наjбољих екипа на шампионату Старог континента. Пре подне то jе пошло за руку нашем мушком двоjцу без кормилара и женском скифу.

foto 01.jpg

У поподневном делу програма Европског првенства веслани су репесажи, а у прве трке за пласман у полуфинале ушли су скифови за лаке веслаче. Тада jе на стазу изашао и наш Милош Станоjевић, коjи jе пласманом на четврто место стигао до Ц финала (пласман од 13. до 18. места), у коjем ће веслати сутра, у суботу у 9.20 часова.

Уследила jе потом фантастична трка нашег дубл скула, у групи у коjоj су Александар Филиповић и Мартин Мачковић освоjили прво место и обезбедили пласман у полуфинале. Наши момци су "споро" ушли у трку и после првих 500 метара били су на четвртом месту, док jе места у полуфиналу било за три наjбржа чамца. Међутим, од тада су Филиповић и Мачковић само убрзавали, побољшавали пласман на сваком пролазу, да би у сjаjном финишу, у времену 6:22,18 минута, први прошли кроз циљ, испред посада Италиjе (6:23,52) и Шпаниjе (6:24,42), коjе су такође прошле у полуфинале.

Учешће наших веслача првог дана ЕП у Познању закључио jе Александар Беђик у скифу, осваjањем првог места у репесажу. То значи да ће он сутра после 11.40 часова веслати у трци у коjоj ће бити одлучено коjи такмичари ће се пласирати у борбу за медаље.

Да подсетимо, у преподневним тркама пласман у полуфинале Европског првенства за Србиjу су обезбедили Jована Арсић у скифу и Веселин Савић и Виктор Пивач у двоjцу без кормилара. Све трке наших такмичара на програму су сутра.

 

Tagovi

Komentari (0)