ВЕСЛАЊЕ - НОВЕ ВЕСЛАЧКЕ ЗВЕЗДЕ У УСПОНУ

На светском првенству у веслању за млађе сениоре до 23 године коjе jе одржано у бугарском граду Пловдиву српски двоjац без кормилара, у саставу Матиjа Раjковић и Душан Белић, освоjио jе бронзану медаљу

 PLOVDIV_1.jpg

Душан Белић, Горан Тодоровић и Матиjа Раjковић (Фото: Горан Тодоровић)

На светском првенству у веслању за млађе сениоре до 23 године коjе jе одржано у бугарском граду Пловдиву српски двоjац без кормилара, у саставу Матиjа Раjковиц и Душан Белић, освоjио jе бронзану медаљу.

За двоjицу младих веслача ово jе прва медаља на међународноj сцени а осваjање трећег места на светском првенству за млађе сениоре несумњиво представља обећање будућих успеха ове посаде и jош jедну у низу лепих увертира за предстоjеће Светско првенство за сениоре коjе се одржава у Београду од 3. до 10. септембра на Ади Циганлиjи.

По речима њиховог тренера, Горана Тодоровића, овакав успех jе изузетан, не само због чињенице да jе посада освоjила бронзу, већ и због тога што су два веслача остварила такав резултат после само месец и по дана заjедничких тренинга и припрема. Репрезентативац Душан Белић, коjи студира на америчком Мерцyхурст универзитету (Пенсилваниjа), стигао jе у Београд почетком jуна а са тренинзима jе почео 10. jуна.

Посвећеност обоjице репрезентативаца припремама за Пловдив уродила jе импресивним резултатом, истиче тренер Тодоровић. Он jе нагласио да jе за успех наших млађих сениора у великоj мери заслужан и тренер Веслачког клуба Графичар, Стеван Стоjановић, коjи jе током читаве зиме и пролећа интензивно тренирао Матиjу Раjковића у његовом матичном клубу.  

Светско првенство за млађе сениоре до 23 године покренуто jе 1976. године. Овогодишњи шампионат у Бугарскоj одржан jе између 19. и 23. jула, окупивши више од 750 такмичара из преко 50 држава.  

 

Tagovi

Komentari (0)