V колективна изложба „Стваралачка Гроцка“ 2019

Позивамо Вас да у петак, 12. јула 2019. године у 20 часова присуствујете отварању V колективне изложбе „Стваралачка Гроцка“ радова стваралаца и уметника са територије општине Гроцка под називом у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, Мајевичка 9 у Гроцкој. „Стваралачка Гроцка“ у 2019. години окупља 44 учесника, приказујући разноврсне ликовне и примењене уметничке праксе. Изложба траје до 6. августа.

 Grocka.jpg

У наставку вечери, на летњој сцени Ранчићеве куће, у оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка, наступиће познати мађарски квинтет CANARRO из Будимпеште. Особеност квинтета је специфичан начин на који комбинује препознатљиви стил легендарног гитаристе Ђанго Реинарта и класичан џез, са зачином џипси џеза и мађарске традиције. „Канаро“ чини група професионалних музичара и пријатеља, који заједно свирају преко 10 година, уз учешће на бројним европским фестивалима.

Canarro 1.jpg
* „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржана од стране Републике Србије - Министарства културе и информисања, Града Београда - Секретаријата за културу, Градске општине Гроцка, Аустријског културног форума у Београду.

Pisana rec_ knjiga umetnika.JPG 
„Окружење градске општине Гроцка поседује изузетне културне потенцијале, одавно на мапи светске културне баштине, а својом атмосфером и природним карактеристикама инспирација је уметницима који на њеном тлу живе и раде, или пак овде бораве у летњем периоду. Отуд је галеријски програм установе Центар за културу Гроцка од 2015. године обогаћен колективном изложбом усмереном на умрежавање и представљање локалних уметничких потенцијала. Групна изложба „Стваралачка Гроцка“ у 2019. години обухвата разноврстан материјал, попут слика, цртежа, накита, скулптура мањег формата, графика, фотографија, занатских рукотворина, ручног рада, дизајна текстила, сувенира“, наводи у уводној речи каталога историчарка уметности Зорица Атић, аутор и кустос изложбе.

 

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

 

Зорица Атић

Директор и главни и одговорни уредник /

Tagovi

Komentari (0)