Уз подршку Републике Србије општина Мали Зворник подстиче развој женског предузетништва на својој територији

У циљу оснаживања женског иновационог предузетништва, општина Мали Зворник у протеклој години привредницама са територије општине доделила је 2.340.000,00 динара бесповратних средстава, за реализацију поднетих пројектних предлога. 

mzv.jpg

Наведена средства добијена су од Kабинета министра без портфеља у Влади Републике Србије Ненада Поповића, задуженог за иновације и технолошки развој, а додељена су путем конкурса, за унапређење технолошких процеса производње. 

Према речима заменика председника општине Милоша Радојчића, за овај програм у Малом Зворнику владало је велико интересовање предузетница. 

Оне које су успеле да остваре право на подршку, захваљујући добијеним средставима, прошириле су производњу и набавиле нову опрему. 

Право да конкуришу имале су регистроване предузетнице, односно жене које су на своје име имале регистрован било који привредни облик. 

Основни циљ пројекта била је афирмација женског иновационог предузетништва, а крајни циљ подизње свести о важности улагања у женско иновационо предузетништво. 

Осим преко наведеног програма, општина Мали Зворник предузетништво и запошљавање становништва, посебно жена, подстиче и спровођењем мере самозапошљавања, у оквиру које додељује субвенције од 200.000 динара по новоотвореној предузетничкој радњи.

Ради оснаживања жена, локална самоуправа финасира и активности женских удружења са територије општине и са њима остварује и негује  добру сарадњу. 

Љиљана Ристановић

Tagovi

Komentari (0)