Усвојене одлуке о додели награда и признања

Одборници СО Рума усвојили су данас Одлуку о додели јавних признања и награда у 2019. години. Румска повеља биће додељена Ансамблу народних игара и песама „Бранко Радичевић“, врсном културно-уметничком друштву које ове године прославља пола века фолклорног стваралаштва. Захвалнице за допринос развоју и афирмацији Општине Рума биће уручене ЈП „Гас-Рума“ (предузеће остварило рекордну нето добит од 67.502.000 динара) и компанији „Dag&co“(која у сопственом производном погону од 4.400 квадратних метара запошљава 350 радника). 

sorumanovembar19.jpg

Новчана награда у износу од 30.000 динара биће додељена младом џудисти Урошу Маџаревићу из ЏК „Словен“ Рума, који је освојио прегршт медаља на домаћој и међународној сцени. Одати признање заслужнима грађанима и привредним субјектима је нешто најмање што локална самоуправа може, оценио је Стеван Ковачевић, председник СО Рума.

"Никакав напор локалне самоуправе, никакав ентузијазам локалне самоуправе не може да да ефекта уколико не постоје свакодневнеактивности појединаца, друштвених и привредних организација и удружења грађана усмерене ка развоју наше општине. Општина може да напредује само ако сви на свом пољу рада уложимо максималан напор и допринос и доприносимо тој синергију која може да води локалну заједницу напред. Доделом награда ми се тим људима захваљујемо, дајемо им сигнал да смо свесни доприноса који су дали и истовремено шаљемо поруку и осталима да рад и труд неће проћи незапажено", изјавио је председник Општине Рума Стеван Ковачевић.

Важна тачка данашњег заседања била је и Одлука о прибављању непокретности у јавну својину Општине Рума, чиме je румска локална самоуправа заокружила свој административни део посла око куповине Дома војске.

"Остаје сада да се са Министарством одбране договоримо о преносу власништва да бисмо у наредној години започели са израдом пројектне документације и грађевинским радовима, који неће бити мали. Желимо да прелепом објекту вратитимо стари сјај да поново буде на понос грађанима Oпштине Рума. Разматрамо и предлоге за намену објекта, готово извесно он ће се користити за културну или образовну делатност, но, корак по корак, прво следи потписивање уговора са Министарством одбране које је још увек власник тог објекта", рекао Ковачевић.

Подржана је и одлука о набавци новог аутосмећара, чију ће куповину финансирати заједнички Општинa Рума и ЈП „Комуналац“. Ново возило смањиће трошкове одвожења смећа из сеоских месних заједница. Аутосмећар има већи капацитет за одвођење смећа тако да би из једног пута могао да подмири већа села, или неколико мањих одједном.

Изгласана је и Одлука о боравишној такси. Она ће у Руми износити, минимално законом прописаних, 60 динара. Претходне године по том основу је приходовано око 1,7 милиона динара, а у овој години, до сада, се у општински буџет слило нешто преко 1,8 милиона динара.

Tagovi

Komentari (0)