УСПЕХ НАШИХ УМЕТНИКА У РУМУНИЈИ

 

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ У БЕОГРАДУ

 

 

 

 IMG-20171016-WA0004.jpg

 

                                  

             Протеклог викенда у Румунији је отворен традиционални Фестивал "Музички Темишвар", гала оперском представом "Турандот" Ђакома Пучинија. У насловној улози наступила је редовна гошћа угледне Националне опере у Темишвару, сопран Драгана Радаковић, професор ФМУ, док је за пултом стајао диригент Дејан Савић, управник Народног позоришта. Одушевљена публика, која је до последњег места напунила дворану, посебно је поздравила наступ наших уметника, као и надасве интересантну и иновативну редитељску поставку Корнелијуа Мургуа.

             Ову представу је београдска публика имала прилику да види приликом прошлогодишњег гостовања Националне опере из Темишвара у народном позоришту, у оквиру сарадње ове две пријатељске оперске куће. Ова сарадња ће се наставити и ове године, с обзиром да је Опера Народног позоришта прихватила позив да крајем године гостује у Темишвару са неком од својих репрезентативних продукција.

         Дејан Савић је искориситио прилику да се упозна са одскорашњим Генералним конзулом Републике Србије у Темишвару, Њ.Е. Др Владаном Тадићем и обавести га о токовима и резулатитма досадашње сарадње са прекограничним комшијама у области културе, као и о наредним плановима.

         Осим ово двоје уметника, у оквиру Фестивала, у насловној улози Вердиејев опере "Набуко", наступиче још један београдски солиста, баритон Драгутин Матић.

 

                                                                            МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)