Успешно спроведена акција превентивних прегледа у Дому зравља "Рума"

Као и у претходним акцијама бесплатних превентивних прегледа које спроводи Министарство здравља РС и недељу, 3.11.2019. године, у Дому здравља „Рума“ контролне превентивне прегледе и потребну дијагностику пацијенти су могли обавити без заказивања и дугог чекања.

 preventivnipregled1-nov2019.jpg

Циљ акција јесте подизање нивоа свести о значају превенције за рано откривање болести, али и ризика који доводе до настанка болести. Раним откривањем ризика и одговарајућим медицинским и здравствено васпитним мерама можемо спречити или одложити за касну животну доб. Раним откривањем болести и благовременим лечењем успешно спречавамо компликације чиме доприносимо бољем квалитету живота.

И овом приликом грађани су могли да провере ниво шећера у крви, индекс телесне масе, да ураде ЕКГ и посаветују се о факторима ризика и мерама за очување и унапређење здравља.

Поред наведеног, пацијенти који су желели, а нису дуже време или до сада били на офталмолошком прегледу могли су га обавити и проверити стање вида.

Мамографске прегледе су обавиле пацијенткиње које су уз консултацију лекара и специјалисте радиолога, биле у добном узрасту за овај вид дијагностике и које овај преглед нису обавиле у последње две године.

Акција је као и сваки пут до сада била више него успешна. Спроведена на четири пункта (у Дому здравља у Руми и три здравствене амбуланте: Кленак, Хртковци и Путинци) и том приликом је обављено 118 прегледа, шећер у крви је контролисало 112 пацијената колико је проверило и свој крвни притисак. Офталмолошки преглед је урадило 34 пацијента, а 19 жена је урадило мамографски преглед.

И ову прилику Дом здравља "Рума" користи да апелује на пацијенте да се одазову на позиве за превентивне и скрининг прегледе, као и да се убудуће одазивају на овакве и сличне акције.

Заједничким снагама можемо учинити много на очувању и унапређењу нашег здравља!

Tagovi

Komentari (0)