Уручење Награде „Петар Банићевић“ глумици Сузани Лукић

В.д. управника Народног позоришта у Београду Ивана Вујић уручиће 25. јуна глумици Сузани Лукић Награду „Петар Банићевић“. Церемонија ће бити одржана на Великој сцени (19,30), уочи почетка Нушићеве комедије „Ожалошћена породица“, у режији Јагоша Марковића.

 dba_10.jpg

„Сузана Лукић је у репертоару који је остварен током календарске 2018. године, остварила највећи број улога,  у којима је показала широк дијапазон глумачких средстава и савремени сензибилитет окренут колективној глумачкој игри, првенствено улогом у представи Боливуд, а онда и улогама  Данице у Ожалошћеној породици и  Аделе у представи Дом Бернарде Албе“, наведено је у образложењу жирија у којем су били в.д. директоркe Драме Народног позоришта Тања Шљивар, глумац Бојан Кривокапић (прошлогодишњи добитник награде) и драматург Славко Милановић.

Награда се додељује глумцу или глумици старосне доби до 40 година живота, који су запослени на неодређено или одређено време, те ангажовани по основу уговора о уметничкој сарадњи или по неком другом хонорарном уговору у Народном позоришту, за 2018. годину.

Признање се састоји од бронзаног рељефа са профилом уметника чије име носи и оригиналне плакете (уметнички рад Герослава Зарића) и не садржи новчани део.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)