Уручене награде на петом Позоришном фестивалу „Буцини дани“

Награде са Позоришног фестивала „Буцини дани“ уручене Саши Торлаковићу, Вањи Ејдус и представи „Ожалошћена породица“

 

nikkaphotoworksgmail (12).jpg 

Награде са петог Позоришног фестивала „Буцини дани“, одржаног јуна 2018. године  у Александровцу, које су припале глумцима Саши Торлаковићу и Вањи Ејдус, као и представи „Ожалошћена породица“, додељене су 11. марта, уочи почетка извођења те црнохуморне Нушићеве гротеске у режији Јагоша Марковића.

На пригодној свечаности, одржаној на Великој сцени, Саши Торлаковићу је уручена Награда за најбоље глумачко остварење - Гран при „Милосав Буца Мирковић“ (за улогу Агатона), а Вањи Ејдус Награда за глумачку бравуру (за улогу Гине).

 

nikkaphotoworksgmail (11).jpg

У образложењу жирија, којим је председавала драмска уметница Мира Бањац, а чланови су били њене колеге Љиљана Стјепановић и Горан Султановић, оцењено је да је Торлаковић „на један потпуно нов начин прочитао своју улогу невероватним талентом и остварио изванредну креацију потпуно заслуживши награду која носи име Милосава Буце Мирковића“, док је Вања Ејдус „доминирала изванредним креирањем карактерног лика који је чак поред своје физичке девијације био јасан, али и луцидан и шармантан“.

Од укупно шест награда, три су припале Народном позоришту у Београду, а међу њима је и Награда „Милан Миња Обрадовић“ за најбољу продукцију позоришне представе која је додељена „Ожалошћеној породици“. Признање је, у име ансамбла, примила в.д. директорке Драме Тања Шљивар.

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)