Уређење тротоара и паркинга у строгом центру града

Нови пројекат уређења централног градског језгра започет је данас радовима на реконструкцији тротоара у делу Железничке улице у Руми.

Ови радови су део ширег пројекта који, поред тротоара у делу Железничке улице(од Главне до ЈНА улице), подразумева и уређење тротоара и паркинг простора у делу Орловићеве улице(од Главне до раскрснице са улицама 15. августа и 15. маја), те паркинг простора иза Робне куће.

 radovizeleznicaulica19.jpg

Радови су својеврсни наставак великог прошлогодишњег пројекта реконструкције Главне улице и са њима ће бити заокружено уређење строгог центра Руме.

Председник Општине Рума Слађан Манчић каже да ће се пројекат одвијати у етапама, како би се створило што мање потешкоћа за грађане, а пре свега у смислу функционисања саобраћаја.

"Радови су данас почели у Железничкој улици, затим ћемо радити Орловићеву улицу и на крају простор иза Робне куће. Кренули смо да радимо у овом временском периоду, јер смо проценили да је сад погодан тренутак да се ради у самом центру, када је већина људи можда ван Руме на годишњем одмору. Цео пројекат финансирамо из нашег буџета, тендер је био вредан око 21 милион динара", рекао је Манчић.

Тротоари и паркинг простор у ове две улице ће се радити у бехатону, а простор иза Робне куће ће се уредити комбинацијом бехатона и асфалта.

Радови би требали да се окончају за месец дана.

Tagovi

Komentari (0)