Уређење излетишта Борковац

До сада највећа сума биће издвојена за финансирање пројеката које су предлагали и изгласали грађани наше општине, кроз пројекат "Партиципативно буџетирање", па ће тако у буџету за 2020. годину за ту намену бити опредељено 36,5 милиона динара.

 veljkod2019bbbbb.jpg

Подсетимо, у буџет за наредну годину улазе два градска и три сеоскапројекта. Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да је локална самоуправа јасно показала намеру да испоштује жеље грађана, те да је пети циклус обележило највеће интересовање до сада.

"Имали смо највећи одзив грађана и када је реч о самим предлозима пројеката, а и касније при одлучивању шта је то што би волели да се уради у њиховим срединама. Сходно доброј ситуацији у којој се налазимо и доброј приходној страни буџета, ми смо желели да оно што су изгласали грађани ставимо у пројекцију буџета за наредну годину. Свакако да је најкапиталнији пројекат пешачко-бициклистичка стаза између Путинаца и Доњих Петроваца од готово 20 милиона динара. Вероватно понесени изградњом стазе између Путинаца и Жарковца, грађани су изразили жељу да повежемо и ова два села. Дали смо сагласност, наравно подједнако су важни и ови нешто мање финансијски захтевни пројекти, попут набавке школских ормарића или дечијих игралишта", казао је Манчић.

Изменама плана јавних набавки у Општини Рума, омогућено је расписивање тендера за уређење излетишта Борковац, а тај пројекат је део претходног циклуса "Партиципативног буџетирања".

"Пушта се тендер за реконструкцију и обнову мобилијара, клупа и стаза на излетишту Борковац. Првобитни план је била санација постојећих клупа, али сагледавајући реалну ситуацију, видели смо да је потребно унети нове елементе и из тог разлога је јавна набавка сачекала измену плана. Кроз ову набавку биће обухваћена и замена клупа у самом граду од центра до насеља Тивол", рекао је Манчић.

Tagovi

Komentari (0)