Уређене просториjе Дома културе у Воjки

Воjка са 5.000 становника доказ jе да села не изумиру и да jе живот у руралним подручjима могућ. Поред уређеног центра у jедном од наjвећих села у Срему, дешавања у овоj средини су свакодневна, а место окупљања jе зграда Месне заjеднице и Дома културе. Зграда се простире на око 1.000 квадратних метара.

 Dom kulture Vojka.jpg

На слици: Дом културе Воjка

Надлежни чине све да зграда стара 35 година у коjоj се окупљаjу мештани на свим догађаjима одржаваним у Воjки буде у што функционалниjем стању, па се тако последњих година улагало у уређење спољне и унутрашње фасаде, замену крова, адаптациjу свих просториjа, а на ред jе дошла и санациjа санитарног чвора за коjу jе локална самоуправа издвоjили пола милиона динара.

Темељи зграде ударени су пре три по децениjе, а две година касниjе обjекат jе постао фукнционалан и од тада до данас обjекат jе оплемењен, а све са циљем да сви они коjи се окупљаjу у њему очуваjу село, било да се ради о културно – уметничком друштву или о другим скуповима, попут сале за венчање коjа jе на инициjативу мештана недавно реновирана.

С.Станковић

 

Tagovi

Komentari (0)