Уређење центра Малог Зворника

У општини Мали Зворник у току су административне процедуре за израду планских аката за уређење ужег центра Малог Зворника, изградњу 6 мостова на реци Црни Радаљ, у оквиру реконструкције регионалног пута Мали Зворник – Крупањ, и водовода у другој висинској зони месне заједнице Радаљ. 

IMG_1816.jpg 

Комисија за планове општине Мали Зворник на седници у петак, 07. фебруара, рамотрила је одлуку Скупштине општине о покретању иницијативе за изградњу пијаце и уређење плаже на реци Дрини у месној заједници Центар, као и парка и спомен обележја испред занатског центра и предложила локалном парламенту израду појединачних урбанистичких планова за сваки од поменутих објеката.

Поводом реализације одлуке, Скупштина општине Мали Зворник позвала је грађане месне заједнице Центар да идеје, предлоге и сугестије, везане за уређење центра Малог Зворника, доставе Општинској управи до 10. марта 2020. године, путем електронске поште, на адресу:  opstinamalizvornik@gmail.com, или телефоном.

На седници Комисије за планове речи је било и о Плану детаљне регулације за изградњу 6 мостова на реци Црни Радаљ, у оквиру реконструкције регионалног пута, који општину Мали Зворник, преко села Радаљ, повезује са општином Крупањ.

Констатовано је да је завршен рани јавни увид овог документа и да је следећи корак стављање Плана на јавни увид, у оквиру којег ће правна лица и грађани моћи да дају своје мишљење и сугестије на предложени документ.

За то време локална самоуправа радиће на прибављању неопходних сагласности за изградњу мостова, геодетском снимању и решавању имовинско-правних односа на парцелама, на којима поменути мостови треба да буду изграђени, док ће ЈП „Путеви Србије“ припремити неопходну пројектно – техничку документацију.

Према речима председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића, мостови на реци Црни Радаљ биће грађени на сваком укрштању реке и пута, на укупно 6 локација, по најсавременијим грађевинским стандардима. 

Он је истакао да је обнова пута који општину Мали Зворник повезује са општином Крупањ увелико у току и да су радови са крупањске стране поприлично одмакли, а како би могли да буду настављени на територији малозворничке општине неопходно је да локална самоуправа приведе крају израду поменутог Плана детаљне регулације и верификује документ на седници локалног парламента. 

Јевтић очекује да би наведене процедуре могле да буду окончане за око 3 месеца, након чега би уследили радови на обнови регионалног пута кроз општину Мали Зворник. 

Пројекат реконструкције саобраћајнице реализује Република Србија, преко Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. 

Чланови Комисије за планове општине Мали Зворник на седници у петак размотрили су и Студију о изградњи водовода у другој висинској зони у Радаљу и предложили Скупштини општине покретање процедуре за израду неопходне планске документације за реализацију наведеног пројекта, у оквиру којег је предвиђена изградња цевовода у дужини од око 15 километара, црпне станице и резервоара за воду. 

С обзиром да потребу за побољшањем водоснабдевања имају и корисници у трећој висинској зони Радаља, стручна комисија предложила је Скупштини општине Мали Зворник да, упоредо са доношењем одлуке о изради планске документације за изградњу водоводне мреже у другој зони, покрене иницијативу за уређење водовода у трећој висинској зони у овом селу. 

Љиљана Ристановић

IMG_1822.jpg 

Tagovi

Komentari (0)