УПОЗНАЈТЕ МИЛИЦУ И ЛАРУ

Будим се свако jутро у 5. Облачим нечиjу стару гардеробу на коjоj сам захвална и коjу jе моjа мама ручно опрала jер веш машину немамо. Немамо ни фрижидер, немамо многе ствари али имамо љубав. Нашу хладну кућу греjе управо та љубав. Љубав поред маме, тате, браће и сестре видим у мом псу Лари. Нашла сам jе остављену поред пута и удомила. Она jе осетила ту љубав. Како? Jер се свако jутро она буди у 5 самном да заjедно пођемо у школу. Морамо тако рано jер jе школа удаљена 15 километара, ми ауто немамо и нас две идемо пешке. Лара ме прати првих 8 километара пешке до прве аутобуске станице. Почела jе да ме прати зими jер идемо кроз шуму и има вукова. Лара ме чува. Лара ме сваки дан и чека на том истом месту да се вратим из школе и да заjедно идемо кући. 

 Screenshot 2021-04-22 at 23.28.46.png

Наша породица броjи 7 чланова (са Ларом) и ми живимо од дечиjег додатака коjи износи 15.000 динара месечно. Живимо у малом селу, зове се Коњува, наjближи град jе Куршумлиjа. Моj тата нема како да дође до града али труди се да заради понекад коjу надницу, увек се одазове за сваки посао коjи понуде. Наjцешће jе то раскрчавање шумарака покраj пута. Назалост има само малу ручну секирицу, али са толиким осмехом иде да ради као да има наjскупљи алат. Срећан jе кад га неко позове и понуди нам надницу jер зна да це моћи да нам купи барем брашно. Често одем са њим. 

 rackov_3.jpg

Далеко сам од свих моjих приjатеља из разреда. Немам друге деце да се играмо, немам телефон, ни компjутер, али сам срећна. Ми имамо jедни друге. Волела бих да људи чуjу моjу причу и да успем овим путем да помогнем моjоj породици. Волела бих да олакшам тати бриге и да се моjа мама смеjе. Тужна сам када плаче. Уколико можете, помозите моjоj породици, а jа бих волела да jедног дана будем на вашем месту и исто тако добиjем прилику да некоме помогнем. Одличан сам ђак, желим само да имам шансу за живот. 

Online Donations:

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Credit Card: https://28jun.org/#donate

Донациjе из Србиjе:
Име: 28. JУН 

Динарски рачун броj: 265111031000342797

Раифајзен банка Србиjе

Пошаљи СМС на 1733

 

Tagovi

Komentari (0)