Униформе за прваке у ОШ „Свети Сава“ у Врчину

 

ОС21587180_1373526176079058_4443859033278938067_o.jpg

 

Поводом почетка увођења унифициране школске одеће, Основну школу „Свети Сава“, у Врчину посетили су данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и  градски менаџер Горан Весић .

Догађају су такође присуствовали заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић, чланови општинског Већа Живадин Митрић и Зоран Којић, одборници у Скупштини општине Гроцка Живадинка Петровић и Љиљана Маринковић, као и председник Привременог савета Месне заједнице Врчин Радомир Аврамовић.

Основна школа „Свети Сава“, једна је од првих школа, која је  подржала инициативу да се у основне школе уведу ђачке униформе, а прилику да први понесу одећу са обележјем школе припало је одељењу 1-1. Униформе, у плавим и наранџастим бојама, са све сакоима и краватама за дечаке, а сукњицама, доколеницама и трегерима за девојчице,  креирала је и донирала дизајнерка Драгана Огњеновић, која је такође присуствовала данашњој посети.

У изјави за медије министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић нагласио је да подржава иницјативу увођења школских униформи, али и додао да је потребно најмање две године како би та пракса заживела у свим основним школама у Србији.

Градски менаџер Горан Весић, овом приликом, рекао је да је један од приоритета, увођење реда и дисциплине у школама.

-Желимо да покренемо акцију „Бесплате школе спортова“ где бисмо ангажовали наставнике физиичког васпитања, а деце омогућили да се бесплатно баве спортом и негују здрав начин живота. Очекујемо да се заштите термини за коршћење школских сала, у периоду од 19 до 21 часа, у комерцијалне сврхе, како бисмо ову акцију могли да реализујемо- рекао је менаџер Весић.

Дизајнерка Драгана Огњеновић истакла је да је школка одећа за прваке из Врчина произведена у Србији и да је резултат рада српских текстилних радника.

Komentari (0)