УКЛАЊАЈУ СЕ ДИВЉЕ ДЕПОНИЈЕ

Како сазнајемо од председника Општине др Радована Уверића, започето је уклањање дивљих депонија на територији наше комуне. Најпре је уклоњена највећа дивља депонија, иза Војпута (на путу од Новог Кнежевца према Српском Крстуру), а биће уклоњене дивље депоније на територији свих насељених места.

-Апелујем на грађане да више не стварају дивље депоније и да се понашају у складу са обавештењем ЈКП „7. октобар“, које им је достављено на кућне адресе, каже Уверић. –Ускоро ће, из средстава општинског буџета, бити започето и уређење једине регистроване депоније, на путу према Српском Крстуру, коју месни комуналце више не користе пошто се сав отпад из наше Општине одвози на Регионалну депонију Суботица.

ЈКП „7. октобар“ обавештава становништво свих насељених места да је забрањено бацање смећа на свим дивљим депонија. Бацање смећа и стварање дивљих депонија биће најстроже кажњавано. Комунални отпад се износи испред кућа по устаљеном распореду у свим насељеним местима. А, грађевински отпад се пријављује  позивом ЈКП „7. октобар“ на број телефона 82 – 052 (контакт особа Дуња Дожић). Након разговора грађани добијају тачну локацију за одлагање грађевинског отпада. Кабасти отпад (намештај и остало) пријављују се, такође, на исти број телефона, Дуњи Дожић, до 15. у месецу. Након тог датума комуналци ће организовати изношење кабастог отпада.

 C017D431-BBEF-469E-9247-176B5CB092DB-1024x768.jpeg

Komentari (0)