УГЉЕША МИХАJЛОВИЋ И МАША АЛЕКСИЋ СРПСКИ АДУТИ НА ЕП У ФРАНЦУСКОJ

ОД 14. ДО 16. ФЕБРУАРА 2020. ФРАНЦУСКИ ЛИЕВИН БИЋЕ ДОМАЋИН ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ИГРАЧЕ ДО 15 ГОДИНА НА КОJЕМ ЋЕ БОJЕ СРБИJЕ БРАНИТИ ДВОJЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА -

 

Masa Aleksic i Ugljesa Mihajlovic-min.jpg 

Француски Лиевин ће од 14. до 16. фебруара 2020. бити домаћин Европског првенства за играче до 15 година на коjем ће наступити 228 играча и играчица. Међу њима ће бити и двоjе српских репрезентативаца, Угљеша Михаjловић и Маша Алексић, коjе ће са клупе предводити помоћни тренер бадминтон репрезентациjа наше земље, Никола Миjачић. У петак, првог дана шампионата, први на терен излази Михаjловић коjи ће се од 10 часова борити Словенца Гаспера Тробеца за пласман у треће коло мушког сингла. Сат и десет минута касниjе Алексићева ће са Мађарицом Петром Харт воjевати битку за пробоj међу 32 наjбоље играчице Старог континента. Истог дана наши репрезентативци ће стартовати и у мешовитом дублу. Од 17 ч ривали у првом колу ове конкуренциjе биће им хрватска комбинациjа Роко Пипунић, Jелена Бухбергер.

 

“Угљеша Михаjловић и Маша Алексић су здрави и спремни за старт шампионата. Одлично су радили у протеклом периоду и самим тим налазе се у доброj форми. Задовољни смо и жребом у Францускоj. Иако jе у млађим категориjама тешко прогнозирати било коjи резултат, мислим да имамо добре шансе у премиjерним мечевима у Францускоj”, казао jе Никола Миjачић.

 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело учешћу српског тима на Европском првенству за играче до 15 година у Францускоj.

 

Београд, 13. фебруар 2020.                                                                         Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)