У току реконструкција Сремске улице у Руми

Упоредо са санацијом путне инраструктуре у Улици Милоша Црњанског, на другом крају Руме, почела је и реконструкција Сремске улице. Реконструкција обе улице део је јединственог пројекта ревитализације путне инфраструктуре у граду, који заједнички финансирају Управа за капитална улагања АП Војводине и Општина Рума.

Председник Општине Рума Слађан Манчић и начелник Општинске управе Душан Љубишићобишли су данас радове у Сремској улици, који су започели прошле седмице.

 sremskarekonstrukcija2019aaa.jpg

 

"Велики део радова у Улици Милоша Црњанског је завршен, тротоари се приводе крају, а врло брзо ће улица бити спремна за асфалтирање. Пре седам дана смо кренули са овим, подземним, радовима и проширењем Сремске улице. И са једне и са друге стране проширујемо коловоз за 1,7 метара. Прави се нови вод кишне канализације, водоводне мреже, пројектом су обухваћене и све ћуприје и тротоари, са обе стране улице. То ће све дати и лепши изглед улици, али рекао бих и комотнију и безбеднију путну комуникацију у овом делу града", изјавио је председник Манчић и напоменуо да радови у Сремској улици коштају 45,2 милиона динара.

 

sremskarekonstrukcijabbbbbb.jpg

Први човек румске општине упутио је захвалност Управи за капитална улагања и Покрајинској влади што су препознали значај пројекта реконструкције Сремске улице и Милоша Црњанском и са 50 милиона динара подржали његову реализацију.

"Рок за завршетак радова је 15. октобар, али мислим да ћемо обе улице завршити раније. Морам да истакнем да је Рума једно велико градилиште, ради се на све стране, пуним капацитетом. Завршавају се радови на згради III месне заједнице, унутрашњи радови у свлачионицама на стадиону "1. маја" су готови, крећемо са новим радовима у Хртковцима, па у Грабовцима. Такође, значајни радови се изводе и око саме Руме, на обилазници, практично од Ирига до румске наплатне рампе", нагласио је Манчић.

 sremskarekonstrukcija2019dr.jpg

Како би се на што бољи начин искористило лето и чињеница да су људи на годишњим одморима, локална самоуправа планира нове свеобухватне радове на територији целе румске општине.

"Пустили смо тендер за уређење атарских путева, за уређење аутобуских стајалишта, припремамо тендер за изградњу спортске инфраструктуре, вероватно га пуштамо идуће седмице. Такође, иде и тендер за изградњу котларнице на Тиволу. А како би заокружили прошлогодишње радове у строгом центру града, за, највероватније, 15 дана креће уређење паркинга иза Робне куће, и бочних улица у центру - Железничке и Орловићеве улице", казао је Манчић.

Tagovi

Komentari (0)