У току изградња још једног крила школе у Новим Бановцима

У ОШ Никола Тесла у Новим Бановцима у току су радови на изградњи новог објекта, али у школи сазнајемо да ће школска година и реализација наставе почети на време, како је и предвиђено, 2. септембра.

 Novobanovacka-skola-gradnja.jpg

Радови на изградњи новог објекта у ОШ "Никола Тесла" у Новим Бановцима почели су у јуну, захваљујући средствима по конкурсу Канцеларије за улагања Владе Србије и подршци Општине Стара Пазова. По овом пројекту, срушен је стари део зграде, треба да се уради адаптација фискултурне сале и фасада на новом делу школске зграде.

Објекат неће бити доступан до 2020. године када ће школа имати као и до сад 16 учионица, од тога 4 нове и биће спојена са фискултурном салом.

Ово је једна од тренутно највећих инвестиција у образовање на територији општине Стара Пазова, каже председник општине Ђорђе Радиновић и додаје да су Нови Бановци у демографској експанзији те је садашња школа постала тесна за све ђаке и да се у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања финансира ова доградња још једног крила школе у износу од 400 милиона динара. Такође, потписан је уговор за изградњу школе у Белегишу.

Без обзира на радове, у новобановачкој основној школи настава ће редовно почети 2. Септембра, с тим што ће простор четири учионице,које су срушене бити надокнађен тако, што ће два одељења имати наставу у изнајмљеном простору удаљеном 50 метара од школе, и користиће се просторије ФК Омладинац.

Tagovi

Komentari (0)