У току додатно третирање комараца на териториjи старопазовачке општине

Због обилних падавина у претходном периоду дошло jе до пораста водостаjа Дунава чиме су се створила нова и велика станишта за ларве комараца. Много већи броj генерациjа комараца у односу на претходне године, захтева и већи броj третмана како би се резултат видео. 

 Tretiranje komaraca na bari.jpgНа слици: Третирање комараца на бари

Авио третман вршен jе у насељима краj Дунава, док jе у осталих пет места старопазовачке општине третман сузбиjања комараца обављен са земље. Међутим, због ванредне ситуациjе коjе су временски услови створили и повишеног водостаjа Дунава, комарци ће бити запрашивани и у наредном периоду. 

За разлику од прошле године када jе 36 људи у Србиjи умрло од грознице западног Нила, ове године ниjе доказана инфекциjа комараца овим вирусом, али jе потребно радити на превенциjи и њиховом сузбиjању како до тога не би ни дошли, нагласила jе епидемиолошкиња Проф. др Марица Миладинов Миков. Истовремено, на териториjи старопазовачке општине од априла месеца врше се третмани сузбиjања ларви комараца на свим местима где има воде, што значи на барама, мочварама, каналима и уз приобаље.

И.Поповић

 

Tagovi

Komentari (0)