У Старој Пазови 8 регистрованих заражених короном

Ситуација са короном, у односу на убрзано ширење вируса на државном нивоу, у нашој средини је мирна и свакодневно се прати, каже др Душко Колџић епидемиолог. У последњих неколико дана број пацијената који се јављају у две ковид амбуланте, у Старој Пазови и Крњешевцима повећао се за 40 до 50 %, односно дневно у наменске амбуланте дође око 70 суграђана. Регистрованих заражених је 8 и бележи се понеки случај хоспитализације.

 Dom Zdravlja.jpg

Уколико се наредних дана укаже потреба због повећаног броја пацијената, ковид амбуланта у Сурдуку наставиће са радом. Напомињемо, да ковид амбуланта у Старој Пазови пацијенте који сумњају да су инфицирани прима и викендом.

Од почетка епидемије до данас у локалу кроз болест је прошло званично 154 особа, троје су преминуле а остали су оздравили.

У овом моменту у старопазовачкој општини стопа заражености износи 12 на 100.000 становника. За проглашење ванредног стања потребно је да зараженост буде преко 100 на 100.000 и зато Завод за јавно здравље у Сремској Митровици за сада предлаже само мере које је усвојила Влада Репубике Србије и које подрзумевају ограничени број особа у једној просторији, обавезну дистанцу, ношење маски, итд.

Tagovi

Komentari (0)