У Старој Пазови 30 заражених вирусом Ковид 19

Број позитивних од коронавируса у старопазовачкој општини расте и у овом моменту износи 30 активних случаја, док је број пацијената који се дневно јави у три ковид амбуланте премашио стотину и на нивоу је врхунца другог таласа из јула месеца ове године.

 Dom Zdravlja.jpg

Од сутра ће у ковид амбуланти у Старој Пазови бити дуплиране медицинске екипе како би се убрзали прегледи, истакао је епидемиолог др Душко Колџић. Дом Здравља "Др Јован Јовановић - Змај" почео је са применом брзих антигенских тестова.

Процена је да на територији опшрине Стара Пазове има сигурно више од званично 30 регистрованих заражених из разлога што неки пацијенти због благих симптома се ни не јаве лекару, а одређени пацијенти се јављају дирктно у ковид болинице у Београду и бивају регистровани као заражени на територији главног града.

Будући да је у суседној Инђији у овом моменту преко 100 заражених, а Београд представља највеће жариште у земљи, епидемиолошка ситуација у нашој општини и није тако проблематична мада лекари не гарантују да се она неће погоршати.

Tagovi

Komentari (0)