У РЕКТОРАТУ ДОДEЉЕНА ПРИЗНАЊA ДОБИТНИЦИМА ЈАВНОГ ПОЗИВА

У понедељак, 15. јула, у Ректорату Универзитета у Београду, додељeнапризнања добитницима финансијске подршке у оквиру Јавног позива који је Центар за промоцију науке расписао за 2019. годину

 

Dobitnici Javnog poziva 2019..jpg 

Центар за промоцију науке je доделиопризнања овогодишњим добитницима финансијске подршке у оквиру Јавног позива, у понедељак, 15. јула, у Ректорату Универзитета у Београду.

 Priznanje.jpg

Укупна средства распоређена за различите категорије Јавног позива у 2019. години износе 9,4 милиона динара и представљају највећи фонд за финансирање пројеката промоције науке у Србији. Ове године је одобреноукупно 55 пројекатаза финансирање у три различите категорије, а то су пројекти промоције науке у научним клубовима (28 пројеката), пројекти промоције науке (24 пројекта) и идејна решења за интерактивне експонате у парковима науке (3 пројекта).

 Rektorat.jpg

На свечаној додели признања у Ректорату, присутнима се обратиo проф.др Петар Марин, проректор за наставу Универзитета у Београду, и помоћник министра за технолошки развој, трансфер технологија и иновациони систем др Синиша Лазовић, а у име Центра за промоцију науке говорили сув. д. директора др Марко Крстић, и др Тања Аднађевић, руководилац Сектора програмских активности.

 

Центар за промоцију науке од 2011. године расписује Jавни позив за финансирање пројеката промоције и популаризације науке. Циљ Јавног позива је подизање нивоа научне писмености и ширења научне културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Србије, подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима из области промоције и популаризације науке, подршка иновативним пројектима који утичу на општи квалитет пројеката из области промоције науке, као и подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору, односно осмишљавању експоната у научним парковима који помажу да се научни појмови, феномени и чињенице усвајају кроз непосредно искуство. 

Tagovi

Komentari (0)