У Новој Пазови започели радови на изградњи канализације и реконструкцији водовода у неколико улица

За насеље Нова Пазова локална самоуправа је буџетом планирала неколико важних инвестиција у инфраструктурне пројекте, које се пре свега односе на делове насеља са проблемима фекалне и кишне канализације, као и делове насеља где је неопходно заменити застареле азбестне водоводне цеви.

Након десетине пројеката, које је Општина реализовала по моделу суфинансирања са републичким и покрајинским институцијама, што се показало као изузетно добра пракса јер се са мање директних буџетских средстава постиже већи број инвестиција, 31. маја председник Ђорђе Радиновић је у Бечеју потписао уговоре о суфинансирању три пројекта, са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство Др Вуком Радојевићем.

 Vodovod radovi.jpg

Наиме, на овогодишњем Конкурсу о додели бесповратних средстава за изградњу, санацију и реконструкцију водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације на територији АП Војводине, старопазовачка Општина је конкурисала са већ припремљеним пројектима и у складу са унапред извршеним админинстративним припремама освојила део средстава, која ће бити од великог значаја за планирана улагања.

Поменута три пројекта су намењени: реконструкцији водовода у улици Војводе Путника у Новој Пазови, извођењу радова на секундарној мрежи канализације са кућним прикључцима у Пинкијевој улици, Војвођанској улици и улици Пољски пут, и идејног пројекта реконструкције водовода у улици Војводе Путника у Новој Пазови.

„Овај вид подршке према локалним самоуправама, су нама од великог значаја, јер су ови пројекти обимни и захтевни за реализацију и финансирање. Ми смо као локална самоуправа буџетски у 2019. годину уврстили ове инвестиције, а са подршком Покрајинског секретаријата добијамо могућност да остала буџетска средства распоредимо на неке друге пројекте. Заједничким улагањима извршићемо замену азбестних водоводних цеви на критичним деловима улица у Новој Пазови, као и изградњу канализације према пројекту тј. где је најхитније. Потписани уговори за нас су веома вредни и износе око 40 милиона динара, тачније толико износи део средстава које финансира Покрајина, а приближно толики износ се издваја и из буџета наше Општине“, поручио је председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић поводом свечаног уручења поменутих уговора.

Tagovi

Komentari (0)