У Малом Зворнику током викенда ЈКП „Дрина“ извршиће дезинфекцију свих јавних површина

У циљу спречавања ширења вируса Корона, у месној заједници „Центар“ у Малом Зворнику током полицијског сата, који је на снази од суботе у 13 часова до понедељка у 05 часова, локално Јавно комунално предузеће „Дрина“ извршиће дезинфекцију свих јавних површина. 

 dezinfekcija 01.jpg

Раствором 0,5 % Пиностерил 200, који је течно дезинфекционо средство на бази персирћетне киселине (активног кисеоника), биће третирани паркинзи, улице, тротоари, улази у установе, простори између зграда и друге сличне површине. 

За овај посао ангажована су 4 радника, адекватно одевена и опремљена, која ће дезинфекцију обавити са 2 атомизера на моторни погон и ручном пумпом. 

Председник општине Мали Зворник и командант Општинског штаба за ванредне ситуације Зоран Јевтић нагласио је да, иако ће ЈКП „Дрина“ у месној заједници „Центар“ извршити дезинфекцију свих јавних површина, Скупштине станара у стамбеним зградама и даље су у обавези да обезбеде дезинфекцију простора у стамбеним зградама, у складу са наредбом Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник, која је на снази до даљег. 

Он је подсетио да су стамбене заједнице дужне да врше редовну дезинфекцију заједничких просторија, степеништа, лифтова, простора испред лифтова, гелендера, рукохвата, подрума и других заједничких површина, које користи велики број људи, наводећи да, уколико им недостају, дезинфекциона средства могу преузети из цистерне постављене у кругу ЈKП „Дрина“ у Малом Зворнику. 

Јевтић је рекао да ће локално јавно – комунално предузеће, иако има ограничене капацитете у ванредном стању, искористити полицијски час да изврши дезинфекцију јавних површина, јер то није могуће обавити у току дана када се грађани крећу улицама.

Према речима директора ЈКП „Дрина“ Мали Зворник Драгана Чикарића, који је и члан Општинског штаба за ванредне ситуације, дезинфекционо средство Пиностерил 200,  употребни раствор, није штетан за људе и животиње у концентрацији 0,5 %.

Делује на вирус Хепатитис Б, вирус PolioMahony, вирус Херпес 1 и 2, SARS-COV2, изазивача болести Ковид - 19, грампозитивне бактерије, Staphyloccus aureus, Bacillus subtillis sareina lutea, грамнегативне бактерије, Esherichia coli, Pseudomonas aeuriginosa, те гљивице Candida albicans, Aspergillus niger.

Главне карактеристике овог дезинфекционог средства су: кратко време реакције и ефектно деловање против бактерија, патогених клица, вируса, алги, гљива, као и ефикасно деловање против бактерија са вишеструким отпорностима.

Kористи се за дезинфекцију зидова, подова, тоалета, у млекарству, у индустрији пива, у индустрији прераде меса и свуда где кисела средина није ограничење, као и за дезинфекцију комплетне опреме и цевовода ЦИП системом. 

Љиљана Ристановић

dezinfekcija 02.jpg 

Tagovi

Komentari (0)