У Малом Зворнику појачана хигијена јавних површина

У складу са наредбом Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник, Јавно комунално предузеће „Дрина“ прање улица у месним заједницама Центар и Доње Насеље врши свакодневно, ради спречавања ширења вируса Корона. 

higijena javnih povrsina.jpg 

У оквиру мера појачане хигијене на јавним местима, ово предузеће, по налогу Штаба, однедавно врши и редовну дезинфекцију објеката ЈП „Поште Србије“ на територији општине Мали Зворник, пре свега простора у који улазе корисници и где се задржавају због обављања неких од поштанских услуга. 

Дезинфекцију у објектима Поште радници комуналног предузећа врше раствором дезинфекционог средства Пиностерил 200, којим је протеклог викенда, за време продуженог полицијског сата, извршена дезинфекција свих јавних површина у месној заједници Центар. 

Малозворничко јавно комунално предузеће свакодневно врши и поделу дезинфекционог средства грађанима, из цистерни које су, у ову сврху, постављене у кругу предузећа. 

Количина раствора коју грађани могу преузети је 2 литра по домаћинству. 

ЈКП „Дрина“ саопштило је и то да је снабдевање корисника водом за пиће, из система јавне водоводне мреже, редовно и да хлорисање пијаће воде врши у складу са препорукама Завода за јавно здравље из Шапца и Института „Батут“, те да залиха течног и гасовитог хлора има у довољним количинама. 

Љиљана Ристановић

Tagovi

Komentari (0)