Тенис: ЂОКОВИЋУ ТРОФЕJ У АБУ ДАБИJУ

 sp-nolosokol-ap_620x0.jpg

Новак Ђоковић четврти пут у кариjери покорио jе Абу Даби. Наjбољи тенисер света jе у веома узбудљивом финалу егзибиционог турнира “Мубадала светско тениско првенство” после 135 минута жестоке борбе са трона скинуо Jужноафриканца Кевина Андресона са 4:6, 7:5, 7:5. Србин jе тако поновио подвиг и 2011, 2012. и 2013. и изjедначио се по броjу титула са Рафаелом Надалом. – Одиграли смо веома добро. Увек jе добар меч када играм против Андерсона, коjи игра изванредно у последњих 15 месеци. Нисмо очекивали да ћемо већ сада играти веома добро. Ипак jе почетак нове сезоне. Надам се да ће бити успешна – истакао jе Ђоковић.

Финале jе био драматично. Андерсон jе пружио жесток отпор Ђоковићу и у финишу трећег сета спасио чак четири меч-лопте. Срећом, Новак jе реализовао пету за велико славље и сjаjан почетак нове сезоне.

Оба ривала су у меч ушла одлучна да освоjе пехар. Андерсон jе желео да после 10 година други пут у кариjери савлада Ђоковића. Новак jе, ипак, био смирениjи и одлучниjи у пресудним тренуцима финала. Ниjе губио главу када у десетом гему трећег сета ниjе искористио три-меч лопте, био jе смирен и у 12. када jе Андерсон спасио четврту, па jе пету претворио у триjумф.

У првом сету ривали су се ослањали на сервис. Новак jе у четвртом гему пропустио бреjк лопту, што jе Андерсон казнио у деветом, када jе први пут повео са 5:4. Убитачним сервисима ниjе дао Ђоковићу да се врати и повео jе са 1:0.

Сличан почетак виђен jе и у другом сету, jер Новак ниjе искористио бреjк лопту у четвртом гему. Али, овог пута ниjе испуштао своj сервис, чекао jе пад у игри противника и успео jе да му у 12. гему одузме сервис за 7:5.

У трећем сету Ђоковић jе код 1:1 спасио бреjк лопту, а потом jе у драматичном финишу искористио пету меч-лопту. Наш ас се захвалио публици на подршци и истакао да jе за њега свака година посебна.

– Све зависи како приђеш години. Jа jедва чекам да почне 2019. и уживаћу у њоj – нагласио jе Ђоковић.

 

Tagovi

Komentari (0)