Тркачи Београда трчали са маскама 

Београд, 22.1 Око 200 тркача протрчало jе улицама Београда под маскама са циљем да укажемо на неприхватљиво лош квалитет ваздуха у дужим интервалима током jесени и зиме 2019 /20. Инициjатори догађаjа били су саjт trčanje.rs И Београдски тркачки клуб.

 

IMG_8459EDIT.jpg

 

Дубоко веруjемо да jе трчање и тренинг на отвореном, наjбољи начин да се остане физички здрав. Истовремено, на основу препоруке Батута и других  институциjа jасно jе да jе трчање немогућа активност када се при загађењу саветуjе ограничен боравак на отвореном, због тога смо организовали отворени и jавни тренинг за све тркаче града Београда, да трче под маскама и поруче да jе битка за кретање битка за живот и да не пристаjемо да се ограничавамо на трчање под маскама или трчање у затвореном. Надамо се да jе ово први И JЕДИНИ смог jог у Београду. Да следеће зиме нећемо имати ситуациjу да због трчања морамо да напуштамо своjе градове да бисмо осетили здрав ваздух у плућима и да се овом темом више нећемо бавити” изjавила jе Тиjана Попадић, уредница саjта trčanje.rs

У времену у коме у превозу, на послу и код куће проводимо време седећи или лежећи, сада нам jе због загађења ускраћена могућност да се крећемо и да боравимо напољу.

"Када jе у питању здрава популациjа, препоручуjе се да се у данима са повећаним степеном загађења физичка активност не обавља на отвореном простору," наводи Батут.

Jавни тренинг трчања под маскама окупио jе преко 200 тркача из свих клубова и неформалних група у Београду. Маске за трчање донирао jе анонимни приjатељ клуба. 

Тркачи су истрчали око 6км трасом Дорћолски кеj- Тадеуша Кошћушка - Кнез Михаjлова - Теразиjе. Направили су заjедничку слику испред Скупштине Србиjе и вратили се назад истим путем. Пролазници су их гледали са чуђењем, али и одобравањем.

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести