Трибина старопазовачког ЦСР-а у оквиру пројекта "Социјални радник у школи"

„Социјални радник у школи“ назив је пројекта старопазовачког Центра за социјални рад који је промовисан у великој сали Беле зграде у Старој Пазови, а чију реализацију је подржала локална самоуправа. Овај пројекат јединствен је у Срему по тематици коју обрађује и начину реализације.

 Tribina socijalni radnik u skoli.jpg

Социјални радници старопазовачког Центра за социјални рад током наредна четири месеца боравиће у четири оснвне школе у општини које су обухваћене пројектом „Социјални радник у школама“, а искуство ове социјалне установе показује да је потреба за реализацијом овог вида помоћи соицјалне заштите итекако потребно.

Стручни радници у образовним установама обухваћеним пројектом представили су потребе за социјалним радником у образовном систему и истакли његову важност између школе и родитеља, те истакли вршњачко насиље као проблем који се јавља у образовном систему.

Јединствен у Срему по тематици коју обрађује и начину реализације пројекат ће повезати школу, породицу и институције у локалној заједници.

Надлежни истичу да је лан развоја пројекта у будућности да у свим вртићима, основним и средњим школама на територији општине буду ангажовани социјални радници као сарадници у систему образовања. Пројектом су обуваћене три школе у Старој Пазови и једна школа у Војки.

Tagovi

Komentari (0)