Трибина о бризи за одрасла и старија лица у организацији ЦСР Стара Пазова

“Живимо под истим кровом” назив је пројекта старопазовачког Центра за социјални рад који је данас представљен у Клубу за одрасла и старија лица у Старој Пазови. Реализацију овог пројекта који се односи на породични смештај за одрасла и старија лица и лица са менталним метњама и инвалидитетом подржао је Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Tribina CSR.jpg 

Услуге породичног смештаја у општини Стара Пазова током првих седам месеци ове године користило је 30 лица, док се 12 лица нашло у прихватилишту. За 14 породица процењена је потреба за овом врстом услуге.

Шта је породични смештај, ко може бити пужалац услуге, шта су потешкоће и добробити од овог вида социјалне подршке, али и како остварити право на ову врсту услег само су неке од тезе којима је посвећена пажња на трибини.

Пројекат који се односи на породични смештај за одрасла и старија лица и лица са менталним метњама и инвалидитетом проистекао је из потребе за развојем прихватилишта за бескућнике у Срему и постојањем већег броја дневних боравака.

Од јула до децембра старопазовачки Центар за социјални рад уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова у оквиру пројекта реализоваће и 12 трибина, два тематска предавања из области бриге о здрављу, исхрани и алтернативним облицима лечења, док ће крајем године бити представљени резултати пројективнх активности.

Tagovi

Komentari (0)