Трећи Београдски фестивал стрипа Трас!

ВАЛТЕР ВЕНТУРИ, ЂОВАНИ ФРЕГИJЕРИ И ИГОР КОРДЕJ  ЦРТАJУ ЗА БЕОГРАДСКУ ПУБЛИКУ

Субота, 11. маj од 11.00 до 19.30, Културни центар Град

 Tras promo.jpg

Трећи по реду Београдски фестивал стрипа Трас!  одржаће се у суботу, 11. маjа у Културном центру Град, и траjаће од 11 до 19.30 часова. Као и претходних година, поклонике девете уметности и ове године очекуjу изванредни гости, међу коjима и Валтер Вентури, Ђовани Фрегиjери и Игор Кордеj, берза стрипа и богат интерактивни програм.Сви програмски садржаjи Трас! фестивала стрипа бесплатни су и отворени за све посетиоце.

Valter Venturi.jpg

Валтер Вентури

Традициjа гостовања цењених имена стрип–сцене на Трас! фестивалу се наставља, те су гости овогодишњег издања Валтер Вентури, италиjански цртач и jедан од аутора Загора, Текса Вилера,Драгонера, и Бреда БеронаЂовани Фрегиjери познат љубитељимаДилана Дога, Мартина Мистериjе, Дампираи Скривеног лица, Игор Кордеj легенда домаће стрип-сцене и аутор Вама, сериjала Ми мртви, Маршала Басаи других, Штеф Бартолић хрватски стрип – уметник, аниматор и илустратор, аутор Дика Лонгаи Црног попаjа, и Дарко Перовићjедан од цењениjих српских стрип - уметника и jедан од аутора Магичног ветра, Шангаjа Девила, Адама Ваjлдаи других.

Препознат као место сусрета љубитеља стрипа свих узраста, али и као сусрет домаћих и страних стрип – аутора и издавача, у оквиру програма фестиваласе као целодневна активност истиче берза стрипа реномираних издавачких кућа као што су Весели четвртак, Чаробна књига, Пхоениx пресс, Даркwоод, Макондо, Комико, Сyстем Цомицс, Бесна кобила, Дибидус, Форма Б, Еверест Медиа, Модестy стрипови и књижара Алан Форд.

Осим тога, у периоду од 11.30 до 13.00 часова, и од 16.30 до 18.00 биће организован програм Аутори за публикуу оквиру ког ће гости фестивала цртати, и те цртеже обележити и посветом, специjално за посетиоце Трас! фестивала стрипа.

 

TRAS_u_GRADU.jpg

Током фестивала биће одржана и Аукциjа изложених принтовау периоду од 18.30 до 19.30 часова, у оквиру ког ће сви потенциjални учесници аукциjе имати прилику да своjоj стрип – колекциjи придодаjуjош коjу потписану и урамљену репродуковану таблу или плакат гостиjу фестивала. 

Трас! фестивал стрипа трећу годину заредом успешно окупља људе из стрип-света са различитим мотивима, истичу организатори. Трас фестивал стрипа осмишљен jе као интерактивна манифестациjа са више тематских области деловања. На првом месту, намењен jе љубитељима стрип-уметности свих узраста, коjи могу на овом фестивалу да прошире постоjећа знања и развиjу нове сфере интересовања путем: комуникациjе и узимање посвета од гостуjућих аутора, учешћем у радионицама, трибинама, проjекциjама документарних и стручних филмова, као и изложбом радова. Даље, Трас! фестивал jе место где се домаћи и страни аутори сусрећу, сарађуjу и размењуjу искуства. Захваљуjући томе развиjа се колегиjални однос између њих, домаћи аутори су у могућности да остваре сарадњу са страним издавачима и своjом уметношћу буду културни амбасадори наше земље. Коначно, Трас! фестивал зближава домаће и стране издаваче, коjи захваљуjући томе представљаjу нова квалитетна издања домаћоj публици.

 

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)