Трас! фестивал стрипа за викенд у Београду 

Субота, 11. маj од 11.00 до 19.30, Културни центар Град

 

TRAS_u_GRADU.jpg

Фестивал посвећен деветоj уметности, Трас! Београдски фестивал стрипа одржаће се у суботу, 11. маjа у Културном центру Град, и траjаће од 11 до 19.30 часова. Посетиоци фестивала имаће прилику да уживаjу у богатом интерактивном програму и берзи стрипа, а међу гостима овогодишњег трећег по реду издања наћи ће се цењена имена стрип – сцене као што су Валтер Вентури, Ђовани Фрегиjери и Игор Кордеj. Сви програмски садржаjи Трас! фестивала стрипа бесплатни су и отворени за све посетиоце.

Трас! фестивал трећу годину заредом зближава домаће и стране издаваче, коjи захваљуjући томе представљаjу нова квалитетна издања домаћоj публици. Тако ће у оквиру овогодишњег издања бити одржана целодневна активност берзе стрипареномираних издавачких кућамеђу коjима су Весели четвртак, Чаробна књига, Phoenix press, Darkwood, Makondo, Komiko, System Comics, Besna kobila, Dibidus, Forma B, Everest Media, Modesty стрипови и књижара Алан Форд.

Tras promo.jpg

 

Осим тога, биће уприличен и програм Аутори за публику у оквиру ког ће гости фестивала цртати и писати посвете посетиоцима. У периоду од 11.30 до 13.00 и од 16.30 до 18.00 посетиоци ће имати прилику да добиjу цртеже од Ђованиjа Фегиjериjа, Валтера Вентуриjа, Игора Кордеjа, Дарк Перовића и Штефа Бартолића. Дељење броjева за посвете и цртање одржаће се петнаест минута пре наведених термина.  

У периоду од 18.30 до 19.30 часова посетиоце фестивала очекуjе иАукциjа изложених принтова, у оквиру ког ће сви потенциjални учесници аукциjе имати прилику да своjоj стрип – колекциjи придодаjуjош коjу потписану и урамљену репродуковану таблу или плакат гостиjу фестивала.

Трас! Београдски фестивал стрипа ове године доживеће своjе треће издање. Осмишљен као интерактивна манифестациjа са више тематских области деловања, фестивал jе намењен љубитељима стрип-уметности свих узраста.

 

Tagovi

Komentari (0)