Тома Kрижнар и Татјана Татић  први пут у главним улогама у балету Kо то тамо пева

У култном балету „Kо то тамо пева“, који је на репертоару Велике сцене у среду 24. маја (19,30) у главним улогама први пут наступиће солисти Тома Kрижнар (Певач) и Татјана Татић (Млада).

Danijel Rauski_31 08 22_12.jpg 

„Дуго трајање, скоро две деценије, овог балета довољан је доказ његовог квалитета. Заиста је част бити део тог пројекта кроз који су се у култним улогама профилисале генерације играча пре мене. С обзиром на чињеницу да ми је ово прва сезона у Народном позоришту и да сам до садa играо класичне и неокласичне балете, рад на улози Певача представљао је професонални изазов за мене, а њима се увек радујем“, каже Крижнар и открива да се за улогу припремао „упијајући” снимке претходних извођења Милана Руса.

 Tatjana Tatic portret.jpg

Његова директна партнерка, у улози Младе, Татјана Татић сматра да је „Ко то тамо пева“ јединствен балет.

„Убеђена сам да нигде на свету не постоји представа као што је ова. То потврђује њено, скоро, дводеценијско постојањe, као и то што су за сва извођења карте увек распродате. Целу каријеру сам прижељкивала улогу Младе, али, некако је увек пречи био класичан балет. Сада ћу имати ту част да је коначно одиграм. Та рола се разликује од свих, као и сам балет. Сам покрет и игра су другачији од свега што сам играла до сада, тако да је то био велики изазов за мене. У исто време, ова улога је луда, емотивна, тужна.. Тако доживљавам целу представу, јер нам је у крви, јер је наша - балканска и нико не може да је доживи као што то можемо ми“, сматра Татјана Татић.

Либрето за балет „Ко то тамо пева“ урађен је на основу сценарија истоименог филма Душана Kовачевића, на музику Вокија Kостића, и у кореографији и режији Сташе Зуровца.

Атрактивна солистичка постава, врхунска музика без које представа не би била тако посебна, одлична кореографија и режија кроз коју је представљен наш менталитет, само су неки од детаља који су јој одавно обезбедили култни статус.

Захваљујући својој универзалној нити, овај балет премијерно изведен 22. децембра 2004. године, разумела је и заволела не само наша, него и публика на досадашњим бројним гостовањима у региону, Европи и широм света.

У подели су и Михајло Стефановић, Милош Kецман, Милош Живановић, Бранко Сарић, Милош Маријан, Рандол Бетанкоурт, Емануеле Фриго и други.

 

 

 

                                                      МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)