Тодоров : Историjски успех jуниора

thumb.php.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Српски млади џудисти на наjбољи начин jош jедном су обрадовали све љубитеље спорта. На Светском jуниорском првенству Орлићи су се окитили са две бронзане медаље, Андреа Стоjадинов ( до 48 кг) и Ања Обрадовић ( до 63 кг) док су на корак до одличjа били Марица Перишић ( до 57 кг) и Дарко Брашњовић ( до 90 кг).

Поводом jош jедног врхунског резултата младих српских џудиста у просториjама Џудо савеза Србиjе одржана jе конференциjа за медиjе.

-Част ми jе да у име Џудо савеза Србиjе поздравим све присутне поводом историjског наступа наше jуниорске репрезентациjе на Светском првенству. Честитам Андреи и Ањи осваjање медаља али и свим нашим представницима. Имали смо шесторо такмичара, а у Србиjу донели  две медаље. За висок пласман на Бахамима честитам Стручном тиму и  клупским тренерима. Свима желим сjаjну спортску будућност  а ми у Савезу ћемо радити на томе да им омогућимо све неопходне услове за то– рекао jе Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србиjе наглађаваjући да су квалитет и рад награђени одличним резултатима коjе српски  репрезентативци континуирано остваруjу на наjзначаjниjим међународним такмичењима.

Председник Џудо савеза Србиjе честитао jе на маестрални успеху  српским  одбоjкашицама.

-Честитам женскоj одбоjкашкоj репрезентациjи Србиjе, стручном тиму и националном Одбоjкашком савезу за осваjање првог места на Светском првенству. Веруjем да ће у будућности наставити да нижу успехе jер су показали да могу- истакао jе Иван Тодоров на конферециjи за медиjе српске jуниорске џудо репрезентациjе коjа jе са Бахама донела у Србиjу две светске бронзе.

Такмичарка Црвене звезде, Андреа Стоjадинов, блистала jе на татамиjу и после европске вицешампионске титуле  у конкуренциjи џудисткиња млађих од 23 године, остварила наjвећи успех у досадашњоj кариjери.

-Не знам да ли jе неко срећниjи од мене! Неописиво сам срећна и плакала сам од радости након осваjања светске медаље. Захваљуjем свима коjи су били уз мене, уз све нас и драго ми jе што смо имали прилику да нашу земљу представљамо у наjлепшем светлу. Надам се да ћемо наставити тако и у будућности – кроз осмех jе поручила Андреа Стоjадинов.

Лавовском борбом од старта планетарне смотре, Ања Обрадовић заслужила jе треће место и у богату ризницу Џудо савеза Србиjе додала светску бронзу.

-Захваљуjем свима за честитке и подршку коjа нам jе много значила. Драго ми jе што сам успела да освоjим медаљу коjу, искрено, нисам очекивала.  Отишла сам да покушам да остварим што бољи пласман, дала своj максимум и све од себе, што jе резултирало бронзом. Жао ми jе што медаљу ниjе освоjила и моjа сестра Jована, па да светском постољу будемо заjедно али се надам да ће бити прилике – прокоментарисала jе трећепласирана jуниорка света Ања Обрадовић.

Иако ниjе донела одличjе са Бахама, трофеjна jуниорка Марица Перишић ниjе изневерила очекивања борбама у коjима су ниjансе биле пресудне. Са СП вратила се са пласманом на пето место.

-Наjсрдачниjе честитам осваjачицама медаља и жао ми jе што нисам међу њима. Задовољна сам показаним,  захваљуjем своjим тренерима али, то jе спорт, победе и порази. Надам се да следећи пут пласман бити бољи од петог места и да ћу се вратити са медаљом – поручила jе Марица Перишић.

Чланови стручног тима имаjу разлога да буду поносни на своjе пулене. Немања Николић некада и сам трофеjни члан репрезентациjе jеднако успешно води подмладак ЏСС.

-Честитам председнику Џудо савеза Србиjе jер су ово и његове медаље, а уjедно, захваљуjем  свима коjи су нам дали подршку. Девоjкама захваљуjем за наставак сериjе врхунских резултата и радост коjе су приредиле џудо свету – недвосмислен jе Немања Николић.

Како jе у српскоj „кући џудоа“ истакао Никола Милошевић, резултат на Бахамима jе резултат огромног тимског рада.

-Поред такмичара, наjсрдачниjе честитам Џудо савезу Србиjе, клупским и индивидуалним тренерима jер jе остварен резултат круна заjедничког рада. Били смо близу самог светског врха и пред нама jе озбиљан задатак а велики изазов: да на наредном Светском првенству остваримо jош већи успех. Имамо разлог за оптимизам и задовољство jе ићи ка циљу са тако сjаjном младом екипом – закључио jе Никола Милошевић.

Подсетимо, национални тим на Светском првенству за jуниоре чинили су: Андреа Стоjадинов ( до 48 кг), Марица Перишић ( до 57 кг), Ања и Jована Обрадовић ( до 63 кг), Дарко Брашњовић ( до 100 кг) и Владимир Костић ( преко 100 кг),  тренери Немања Николић и Никола Милошевић  као  и судиjа  Синиша Шкрбић.

 

Tagovi

Komentari (0)