ТИЈАНА МАРКОВИЋ добитник награде ПРЕДРАГ ПЕЂА ТОМАНОВИЋ за 2019.

ОДЛУКА ЖИРИЈА ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „ПРЕДРАГ ПЕЂА ТОМАНОВИЋ“

У 2019, гласи:

Жири у саставу Валентин Венцел (председник жирија), глумац и директор Новосадског позоришта; Наташа Гвозденовић, позоришни критичар и Предраг Штрбац, позоришни редитељ, донео је одлуку да Награду „Предраг Пеђа Томановић“ за 2019. годину добија

 IMG_3204.JPG

ТИЈАНА МАРКОВИЋ

IMG_3175.JPG

за улоге: (Елмира) у представи Тартиф (Комично у класичном) ауторски пројекат Игора Вука Торбице, по мотивима оригиналне Молијерове драме Тартиф, рађене у копродукцији Српског народног позоришта и Народног позоришта Сoмбор, (Ана Марија) у представи Травничка хроникаИве Андрића, у режији Никите Миливојевића, Српско народно позориште у сарадњи са Народним позориштем из Сомбора; (Марија Цицић) у представи Смедерево 1941, према тексту и режији Ане Ђорђевић.

Образложење:

Млада глумица остварила је у свим поменутим насловима изузетна глумачка остварења, у којима се управо препознају дар, однос према глумачкој професији и марљив рад на улогама. Тијана Марковић је у 2019. години достигла пуну глумачку афирмацију и заблистала на сцени СНП-а, најпре као Елмира у Тартифу – жена марионета у систему наметнутих вредности малограђанштине. Затим као Ана Марија у Травничкој хроници – усамљена у свету сурових правила, размажена али саосећајна, горда, а истовремено крхка; и као Марија Цвијић у представи Смедерево 1941. - млада глумица трагичне судбине која покушава да разуме позоришну илузијуу апокалиптичној стварности.

У Новом Саду, 17. јануара 2019.



ОДЛУКА АКАДЕМИЈЕ УМЕТНОСТИ ИЗ НОВОГ САДА

ЗА НАЈБОЉЕГ СТУДЕНТА у 2019, гласи:

Најбољи студент студијског програма Глума на српском језику који је завршио Мастер академске студије у календарској 2019. години је Софија Мијатовић, у класи професора Бориса Лијешевића. Мастер академске студије завршила је 10. 6. 2019. године са просечном оценом 9,67 (девет, шездесет седам).

Tagovi

Komentari (0)