Тишмина Употреба човека у Народном позоришту Ниш

01.03. са почетком у 20 часова, у Народном позоришту Ниш биће одиграна представа "Употреба човека", по тексту Александра Тишме, у режиjи Бориса Лиjешевића. "Употреба човека" jе своjеврсно ремек дело Александра Тишме и први пут jе рађено као позоришни комад у копродукциjи: Новог Тврђава театра, Град театра Будве, Новосадског позоришта и Еаст Wест Центра из Сараjева.

 Upotreba coveka foto by radiosarajevo.ba-min.jpg

“Употреба човека” jе прича о свету коjим jе завладала верска, расна, политичка и свака друга нетрпељивост. Лудило се шири, а људи се надаjу да оно неће стићи до мирољубивог Новог Сада, и да Европа и свет неће дозволити ширење нацизма, те не предузимаjу ништа иако им све говори да треба бежати и спашавати се. Сигурни су да разум увек на краjу надвлада. Главна jунакиња jе Вера Кронер, девоjка из богате трговачке jевреjске породице, коjа из господског новосадског живота бива депортована у Аушвиц 1943. са своjом породицом али и са осталим jевреjским породицама.

Вера jедина преживљава таj стравичан живот и призоре, jер логорско време проводи у “кући радости”, борделу где им сексуалне услуге коjе пружаjу СС воjницима продужаваjу живот и одлажу пут у крематориjум. Питање jе да ли треба преживети када се цели твоj свет распадне и нестане?"

У представи играjу: Емина Елор, Jугослав Краjнов, Предраг Марjановић, Драгиња Вогањац, Аљоша Ђиђић, Данило Милановић и Душан Вукашиновић.

Цена улазница за представу "Употреба човека" износи 500 динара и могу се купити сваког дана на благаjни Народног позоришта.

 

 

 

Народно позориште Ниш

 

Tagovi

Komentari (0)