Тиjана Бошковић: „Моj сан jе био да играм за Србиjу

СЕНИОРКЕ – II ЛИГА НАЦИJА 2019.

 

Тиjана Бошковић: „Моj сан jе био да играм за Србиjу. Не обећавамо медаље, борићемо се наjбоље што умемо, као и до сада.“

 SRBvsNED-066.jpg

Тиjана Бошковић, коректор, женске сениорске репрезентациjе Србиjе, наjбоља играчица СП 2018. и двострука узастопна наjбоља играчица Европе, у интервjуу за саjт Одбоjкашког савеза Србиjе истакла jе: Моj сан jе био да играм за Србиjу.“, а затим  прецизирала „Не обећавамо медаље, борићемо се наjбоље што умемо, као и до сада.“

 

SRBvsTUR-065.jpg

Тиjана Бошковић jе са репрезентациjама Србиjе освоjила до сада 8 медаља (3 златне, 3 сребрне и 2 бронзане): по jедну у кадетскоj и jуниорскоj конкуренциjи и 6 у сениорскоj конкуренциjи. Бошковићева jе са кадеткињама Србиjе на Европском олимпиjском фестивалу младих (ЕYОФ) 2013. освоjила сребрну медаљу и била проглашена за наjбољу играчицу турнира (МВП) и наjбољег смечера, док jе са jуниоркама Србиjе освоjила титулу првака Европе на ЕП 2014, када jе такође проглашена за наjбољу играчицу (МВП).

 

SRBvsKOR-003.jpg

У сениорскоj конкуренциjи, Бошковићева jе освоjила сребрну медаљу на ОИ 2016. у Рио де Жанеиру, златну медаљу на СП 2018. у Jапану, када jе проглашена за наjбољу играчицу (МВП). Освоjила jе сребрну медаљу на Светском купу 2015. и бронзу у Гран Приjу 2017, када jе проглашена за наjбољег коректора Финалног турнира. На Европским првенствима, Бошковићева jе освоjила бронзу 2015. у Ротердаму и злато 2017. у Бакуу, где jе била наjбоља играчица (МВП).

Европска одбоjкашка конфедерациjа, ЦЕВ, прогласила jе Тиjану Бошковић за наjбољу играчицу Европе два пута 2017. и 2018.

иjана Бошковић jе до сада играла по jедном на Олимпиjским играма (8 утакмица) и Светском купу (11), по два пута на Светским првенствима (22 меча) и на Европским првенстима (12) и 3 пута у Гран Приjу (25 утакмица).

 

SRBvsTUR-085.jpg

У jуниорскоj конкуренциjи играла jе по jедном на Светском првенству (8) и Европском првенству (7), а у кадетскоj конкуренциjи по jедном на Светском првенству (8) и ЕYОФ-у (5).

 

 

Новица Сарић

 

Портпарол

 

Tagovi

Komentari (0)