Тенис: ТЕНИСЕРКЕ БОЉЕ И ОД ХРВАТИЦА

Фед куп селекциjа Србиjе завршила jе групно такмичење у енглеском Бату у оквиру зонског такмичења И групе Евро-афричке зоне. Србиjа се налазила у Групи Б (Б) у коjоj jе нанизала три победе. У првом мечу пала jе Грузиjа 2:1, у другом Турска 3:0, сада jе савладана jе Хртватска 2:1 после велике борбе, сjаjних мечева и игре од стране оба тима. Фед куп тим Србиjе сада jе обезбедио пласман у бараж коjи jе на програму сутра (9. фебруара 2019) и у коме ће се наш тим састати са победником Групе Б (А), а то ће бити победник меча Велика Британиjа – Мађарска.

 

Untitled-1-2.jpg

Први поен Србиjи против Хрватске jе донела Олга Даниловић коjа jе у трилер мечу савладала Jану Фет 2:6, 6:2, 7:6(7). Уследио jе судар првих табли, наше наjбоље тенисерке Александре Крунић и наjбоље тенисерке Хрватске Доне Векић у коме jе први сет лагано добила Крунић 6:1. Уследио jе преокрет Доне коjа jе у другом повела 5:1, Крунић вратила на 5:5, али у наставку jе Векићева заиграла без грешке и донела Хрватскоj изjедначење резултатом 6:1, 5:7, 1:6.

У победнику сусрета одлучио jе дубл, коjи jе такође имао фабулу трилера. За не пуних пола сата Хрватска jе стигла до првог сета 6:1, узвратила jе Србиjа истом мером у другом сету 6:1. У трећем рововска борба коjа jе на краjу припала нашим девоjкама за коначних 1:6, 6:1, 6:4 и победу Србиjе.

„Као што смо и очекивали био jе jако тежак и напет меч и физички и психички. Олга jе извукла меч у невероватноj борби и поносна сам на њу и на то како се држала у том мечу. Jа такође мислим да сам дала све од себе данас, али и због jучерашњег дана нисам могла физички да изнесем трећи сет против Доне онако како сам хтела. Дона jе била чвршћа у неким битним моментима и jако jе добро сервирала. А дубл, дубл смо извукле такође на мишиће, али драго ми jе и поносна сам што смо се бориле до краjа и што нисмо одустаjале ни у jедном тренутку иако смо изгубиле први сет jако лагано. Сад смо ево прошле и допинг контролу и оставиле смо у буквалном смислу данас све у овоj хали па чак и урин, тако да сада идемо да се одмарамо“ – рекла jе Крунићева.

Олга jе у овом тешком сусрету остварила све победе. 

„Веома тежак меч иза нас, што и резултат сам по себи говори. Jако сам срећна због победе. За меч сингла драго ми jе да сам имала селекторку Татjану на клупи и цео тим уз мене, бодрили су ме и кад ниjе баш било наjбоље обзиром да сам доста губила, али веровала сам у себе и у оно што ми они причаjу и драго ми jе што сам овако тежак меч преломила у моjу и корист Србиjе. У дублу три сета, тежак меч, а пре тога и Александра и jа смо доста провеле на терену у синглу, али смо успеле да и у тешким моментима издржимо. Окрећемо се новом мечу одмах, али мислим да треба да будемо jако задовољне данашњом партиjом“ – истакла jе Даниловићева. 

Селекторка Фед куп тима Србиjе Татjана Jечменица Jевтић задовољна jе и игром и победом своjих изабраница.

„У старту смо знали да ће нам ово бити натежи меч у групи. Олга jе имала тежак меч, преокренула jе резултат и до самог краjа jе био веома неизвестан меч, међутим психички jе остала стабилна и jака, а имала jе врло чврсту и незгодну противницу, и на краjу донела победу. Александра jе против изванредне играчице коjа jе тренутно у доброj форми Доне Векић стартовала одлично, повела jе доста лако први сет, међутим Дона jе подигла своj ниво игре и следећа два сета jе одиграла на jако jако високом нивоу, тако да jе било тешко играти против ње. У дублу, знали смо да имамо бољи дубл, али када се игра Фед куп и кад су одлучуjући мечеви, то jе и адреналин и публика и тим и све утиче. Jедноставно ништа не може да буде сигуран поен. Тако jе и кренуло, повели су 6:1, али наше девоjке су се што би се рекло пробудиле и подигле своj ниво игре на оно што оне знаjу и могу, одиграле изванредно два сета и донеле победу. Поносна сам на оваj тим“ закључила jе селекторка Jечменица Jевтић.

Наши тим чине: Александра Крунић, Олга Даниловић, Ивана Jоровић и Нина Стоjановић, предвођене селектором Татjаном Jечменицом Jевтић.

Победници група у Бату бориће се у мини плеj офу за пласман у плеj оф за Светску Б групу 2020. а таj меч на програму jе 20. и 21. априла 2019. године. Такмичење у Бату одвиjа се по роунд робин систему, а то значи да сваки меч у групи подразумева два сингл сусрета и дубл. Први сингл играjу други рекети оба тима, по завршетку овог меча игра се други сингл у коме се састаjу први рекети, након другог сингла следи дубл меч.

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести