Тенис: ПАЛА И ТУРСКА

 Untitled-1-1.jpg

Победнички низ Фед куп селекциjе Србиjе настављен jе победом над репрезентациjом Турске на такмичењу у енглеском Бату где се наше девоjке боре за пласман у виши ранг у оквиру I групe Евро-афричке зоне. Србиjа се налази у зонском такмичењу и смештена jе у Групу Б (Б) у коjоj се налазе и Хрватска, Грузиjа и Турска. Фед куп тим Србиjе након победе над Грузиjом од 2:1 (када смо до триjумфа стигли већ после сингл сусрета) у другом дану такмичења коjи jе донео судар са тимом Турске наше девоjке наставиле су у истом шампионском ритму од претходног дана. Противник Турска пала jе већ после сингл мечева. Први поен Србиjи jе донела Ивана Jоровић коjа jе савладала Каjу Буjукакчаj 6:2, 6:3, док jе у судару првих табли Србиjи коначан триjумф донела Александра Крунић победивши Пемру Озген 3:6, 6:4, 6:2. Уследио jе дубл меч у коме су наше девоjке Даниловић и Крунић потопиле турски пар Ченгиз, Соjлун 6:2, 6:3 за коначних 3:0 за Србиjу у овом сусрету. 

Jоровићева као и првог дана на висини задатка у борби за први поен српске селекциjе. 

„Срећна сам што сам и данас забележила победу и донела поен Србиjи. Приказала сам добар тенис уз подршку нашег тима коjи jе сваког тренутка уз нас. Честитам Александри и Олги на победама. Идемо даље“ – рекла jе Jоровићева. 

У другом сингл мечу снаге су одмериле прве тенисерке обе селекциjе, а после велике борбе до победничког поена за Србиjу стигла jе наша наjбоља тенисерка, 57. на WТА листи Александра Крунић.

„Позитиван резултат данас за нас, 3:0 и максимална победа. Драго ми jе да сам успела данас да изборим победу и други бод обзиром да сам била доста стегнута, имала сам паузу од две године играња за репрезентациjу и наравно било ми jе тешко да се носим са своjим живцима, али драго ми jе да сам успела у томе и наравно честитам и Ивани на одличноj игри у синглу, Олги на одличноj игри у дублу и што смо успеле да останемо професионалне до краjа и добиjемо и таj трећи бод за коjи веруjем да ће нам бити битан. Сада jе време да се одморимо што више можемо jер сутра имамо доста тешке противнике“ – закључила jе Крунићева. 

Бриљантну игру у дублу приказале су Олга и Александра. 

„ Прво да честитам Ивани  и Александри на победама у синглу. Иако jе било 2:0 за нас мислим да смо Александра и jа биле jако мотивисане да победиомо и дубл jер никад не знас да ли ће значити та победа за крањи пласман. Одлично смо одиграле данас, а играле смо заjедно дубл и у Санкт Петерсбургу, тако да могу да кажем и да смо уигране. Срећна сам своjом игром данас, веруjем да jе и Александра и сада гледамо на наредни меч“ – истакла jе Даниловићева. 

Селекторка Фед куп тима Србиjе Татjана Jечменица Jевтић задовољна jе и игром и резултатом своjих изабраница.

„Задовољна сам данашњим даном, забележили смо три победе. Ивана jе одиграла одличан меч, Александри jе требало мало да уђе у неки своj ритам, вратила се у другом сету, пронашла своjу игру, стекла сигурност и завршила меч у нашу и своjу корист, на краjу jе била на њеном нивоу. Александра и Олга су сjаjан дубл, одиграле су одлично. Надам се да ћемо сутра у мечу са Хрватском уз овакву добру игру имати и мало спортске среће и доћи до победе“ – закључила jе селекторка Jечменица Jевтић. 

У петак  (8. фебруар 2019) Србиjа ће рекете укрстити са селекциjом Хрватске са почетком у 10:00 часова по локалном времену на централном терену (11:00 по средњеевропском времену коме припада и Србиjа). Наши тим чине: Александра Крунић, Олга Даниловић, Ивана Jоровић и Нина Стоjановић, предвођене селектором Татjаном Jечменицом Jевтић. 

Победници група у Бату бориће се у мини плеj офу за пласман у плеj оф за Светску Б групу 2020. а таj меч на програму jе 20. и 21. априла 2019. године. Такмичење у Бату одвиjа се по роунд робин систему, а то значи да сваки меч у групи подразумева два сингл сусрета и дубл. Први сингл играjу други рекети оба тима, по завршетку овог меча игра се други сингл у коме се састаjу први рекети, након другог сингла следи дубл меч.

 

Tagovi

Komentari (0)