Теквондо: XVII Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2018

Poster-A4.jpg 

 

Jедан од спортских симбола Београда и Србиjе, Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2018, теквондо турнир Г1 категориjе, jедан од наjjачих у Европи, одржаће се 17. пут у низу 27. и 28. октобра у Хали Александар Николић (некадашња Хала Пионир).

Сваке сезоне брj приjављених бораца све већи, а оваj пут учествуjе 1000 такмичара из 54 земље. Висок квалитет организациjе турнира допринео jе да jе ово jедан од наjпосећениjих такмичења у овом делу Европе. Са друге стране, успеси српских такмичара подстакли су популарност теквондоа у Србиjи, па jе самим тим и већи броj навиjача на трибинама поготово када се боре олимпиjска шампионка и светска првакиња Милица Мандић, олимпиjска вицешампионка Тиjана Богдановић, светска и jуниорска шампионка Серђа Стевић, бронзана са СП Ана Тепавац, сребрна са Олимпиjских игара за младе Надица Божанић али и многи други борци из Србиjе и света.

– Као и сваке године, веома сам поносан на велики броj приjављених такмичара, поготово што долази све више и више бораца коjима jе ово jедан од турнира на коjем имаjу прилику да сакупе бодове за светску и олимпиjску листу. Чињеница да долазе европски, светски, азиjски шампиони подиже квалитет конкуренциjе а самим тим и квалитет борби. За наше борце ово jе савршна прилика да пред домаћом публиком и уз сjаjну подршку дођу до нових поена за светски поредак. Олимпиjске игре су за мање од две године, сваки поен коjи може да се освоjи jе веома вредан, jер трка никада не стаjе! – истакао jе Драган Jовић, директор турнира.

-Прошле недеље смо били на турниру у Грчкоj, а теквондо караван се сада сели у Београд. Након тога иде у Хрватску на Цроатиа Опен турнир, и то су последње шансе да се забележи неки значаjниjи резултат у 2018. Поред важности сваког резултата, нама jе изузетно битно да наша публика jош боље упозна оваj спорт и његова правила, као и наше већ оставрене шампионе али и оне коjи тек долазе. Оваj спорт jе Србиjи донео од кад jе постала самостална jедно олимпиjско злато и jедно олимпjско сребро, два светска злата, четири светске бронзе, и велики броj медаља са европских шампионата – додао jе Jовић.
На овом турниру наступиће неки од наjбољих бораца света. Не само из наше земље већ целог света, будући да сваки турнир доноси одређен броj бодова за светску и олимпиjску листу.

У суботу ће се одржати такмичење за кадете и неке jуниорске категориjе. У недељу на борилишта излазе сениори, и преостале jуниорске категориjе. Четвртфинала и полуфинала су од 16 сати, а финала почињу око 18 часова.
Надамо се да ћете бити у могућности да посетите и уживате у спектаклу коjи ће приредити врхунски борци из целог света. УЛАЗ JЕ БЕСПЛАТАН и позивамо све љубитеље врхунског спорта да уживаjу током 27. и 28. октобра на Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2018, теквондо турнир Г1 категориjе

 

Tagovi

Komentari (0)