Теквондо: Триjумф Орлова на Кроациjа опену

 45856136_2191713777553400_6246788516215259136_n.jpg

 

Наставак врхунских резултата на међународноj такмичарскоj сцени укратко су опис учешћа српског теквондо тима првог дана Кроациjа опену у Загребу, турниру Г1 класе.


У генералном пласману репрезентациjа Теквондо асоциjациjе Србиjе освоjила jе наjвише бодова чиме jе заузела лидерску позициjу и трофеj намењен наjбољоj екипи. Сениори су скупили 58 док су даме са 65 бодова заjеднички допринели jош jедном врхунском резултату на међународноj такмичарскоj сцени. Одличан старт имали су и jуниори коjе као и кадете очекуjе наставак надметања на другом такмичарском дану у Загребу.
Код сениора позлатили су се Тиjана Богдановић ( до 53 кг), Надица Божанић ( до 62 кг), Ана Баjић ( преко 73 кг) и Никола Ђурђевић ( до 74 кг). Димитриj Нагаjев ( до 58 кг) из Хрватске се враћа са звањем вицешампиона. Бронзаним медаљама окитили су се Александра Радмиловић ( до 63 кг), Дамир Феjзић ( до 74 кг) и Данило Вукелић (преко 87 кг).


Предраг Ковачић први човек Теквондо клуба Азиjа И тренер репрезентациjе ниjе крио одушевљење оствареним резултатом на Кроациjа опену
-Изузетно успешан дан за нас. Поново смо показали на jедном од наjjачих турнира у Европи да Србиjа постаjе права сила у теквондоу. Сениори и сениорке заузели су прво место екипно, jуниори и кадети су били одлични али ће се тек у недељу знати њихов укупни поредак истакао jе Предраг Ковачић.
Одличне резултате прокоментарисао jе и Драган Jовић, први човек ТК Галеб и тренер репрезентациjе коjи jе истакао значаj учешћа на овако jаким међународним такмичењима.
-Нама jе ово само jош jедан турир у низу. Наравно да сам задовољан резултатима а више од тога начином на коjи су остварени. Млади такмичари сазреваjу у праве борце и пружаjу све боље партиjе.
Већ искаљени су jош jедном потврдили квалитет. Димитри Нагаjев већ трећи турнир за редом улази у финале. Данас jе Димитри направио око 90 поена у 4 борбе. То jе заиста невероватно. Тиjана jе поново на победничком постољу. Самопоуздање ће се сигурно подићи на виши ниво за предстоjеци и то последњи турнир у сезони за њу Париз опен. Ту ће први пут пробати категориjу до 57 килограма рекао jе Драган Jовић.
Млада али већ трофеjна такмичарка Надица Божанић (ТК Империjум) и на Кроациjа опену потврдила jе несумњиви квалитет.
-Душко и jа већ друго такмичење за редом заjедно осваjамо златне медаље. Ова медаља ми jако знаци зато сто ми jе треце злато у сениорима и то на овако престижном такмичењу. Противнице су доста стариjе и имаjу више искуства. Ипак успела сам да спремим тактику за сваку са помоћним тренером Данилом Вукелићем коjи jе такође учествовао на такмичењу и освоjио бронзану медаљу. Захваљуjем се свом матичном тренеру Jугославу Настасићу, помоћном тренеру Данилу Вукелићу, брату Душану на невероватноj подрсци као и осталим другарима из тима. Поздрављам овим путем своjу породицу и другаре коjи су ме бодрили из Србиjе као и своjу разредну Jелену Прњак и своjу сколу ЕТС Земун. Следеце недеље нас већ оцекуjе jос тежи турнир, у питању jе Парис Опен коjи има ранк Г2 и надамо се наjбољем рекла jе Надица Божанић.
У Загребу jе триjумфовао и млади Никола Ђурђевић члан ТК Омега. У великом финалу био jе бољи од одличног Мухамеда Jилдиза из Турске.
-Изузетно сам задовољан и драго ми jе да сам остварио овако велики успех нарочито после другог места на Европском jуниорском првенству. Сакупљам бодове за репрезентациjу и настављам даље са радом – рекао jе Никола Ђурђевић члан ТК Омега

 

Tagovi

Komentari (0)