Теквондо: Три злата и две бронзе за Србиjу на Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2018

IMG_0946.jpg

 

 

Последњег такмичарског дана на турниру 17. Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2018, коjи се одржао 27. и 28. октобра у хали Александар Николић, према програму биле су сениорске и одређене jуниорске категориjе. Током два дана турнира, учествовало jе око 1000 бораца из 54 земље међу коjима jе било броjних олимпиjских, светских, европских, азиjских осваjача медаља.

Златне медаље за Србиjу у сениорскоj конкуренциjи освоjили су Милица Мандић (до 73 кг), Нађа Савковић (до 63кг) и Дмитриj Нагаев (до 58кг), док су Ирис Jовић Вуjаковић (до 67кг) и Данило Вукелић ( преко 87 кг) дошли до бронзаног одличjа.
Српским борцима jе оваj турнир био сjаjна прилика да пред домаћом публиком освоjе битне поене за светску и олимпиjску листу, jер трка за бодовима jе одавно почела.

Злато до 73 килограма освоjила jе наша олимпиjска шампионка Милица Мандић коjоj jе у финалу предала Рускиња Катарина Жданова због повреде.
-Изузетно ми jе драго што сам после две године паузе на Галебовом трофеjу успела да освоjим златну медаљу иако ми jе жао што се нисам борила у финалу, добро сам се осећала. Задовољна сам своjим борбама, мислим да jе добар показатељ за Гран при финале коjи jе за месец дана у Фудзаири. Желела бих да се захвалим свима коjи су дошли да гледаjу, посебно председнику ОКС-а као и свима из Олимпиjског комитета. Сви гледаоци су били сjаjна подршка, и наравно све честитке Нагаеву, Ирис и Нађи – рекла jе Милица Мандић.
Златна jе била и Нађа Савковић, српска репрезентативка до 63 килограма, иначе бронзана са jуниорског СП и бронзана са сениорског ЕП.

– Срећна сам због освоjеног злата, то jе други такав резултат у две недеље после победе у Грчкоj Немамо прилику да се често такмичимо пред домаћом публиком и драго ми jе што сам баш овде освоjила злато. Било ми jе тешко али изазовно, успела сам заjедно са тренером да пронађем победничку стратегиjу за сваку птовницу. Следећи турнир jе за две недеље у Хрватскоj – истакла jе Нађа.
Дмитриj Нагаев потврдио jе квалитет победивши у финалу актуелног европског шампиона а ово jе друга залтна медаља за њега у низу после триjумфа на Грееце опен турниру прошле недеље, док jе Ирис после повреде успела да се врати на татами сjаjним борбама.
Драган Jовић, директор турнра, се осврнуо на организациjу турнира.

– Задовољан сам што смо испунили очекивања и ове године поводом организациjе Г1 турнира. Одзив бораца jе био на наjвишем нивоу, иако jе оваj период године врло напоран. Добра организациjа jе и добра наjава за Европско првенство 2020 коjе се организуjе у Београду. Добро jе што смо освоjили оволико медаља jер jе то показатељ да имамо шансу и на европском првенству али и за квалификациjе за Олимпиjске игре у Токиjу. Циљ нам да квалификуjемо наjбоље борце за Олимпиjске игре и тамо наставимо традициjу осваjања великих медаља – рекао jе Драган Jовић, директор турнира.

Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open посетили су Божидар Маљковић, председник ОКС-а, Жарко Зечевић, потпредседник ОКС-а, Драган Томашевић, председник Спортског савеза Београда, Ђорђе Вишацки, генерални секретар ОКС-а, Дамир Штаjнер, директор ОКС-а, али и Хjонсу Jун, отпремник послова републике Кореjе. Подршку jе пружила и Андреа Арсовић, успешна и награђивана репрезентативка у стрељаштву, а међу почасним гостима нашао се и Братислав Ђорђевић, бивши прослављени кошаркашки тренер, отац легендардног Саше Ђорђевића.

 

Komentari (0)