Теквондо: Тиjана Богдановић бронзана на ГП у Jапану

 Тиjана Богдановић освоjила jе бронзано одличjе на Гран Приjу, турниру Г4 ранга, у jапанском граду Чиби. На такмичењу коjе jе окупило саму елиту теквондо спорта, тест такмичењу за Токио 2020, српска шампионка освоjила jе нове, вредне поене за Олимпиjску ранг листу.


-Освоjена медаља jе изузетно битна jер jош jе дуг пут до осигураног места за Олимпиjске игре у Токиjу. Следећи Гран при jе у Бугарскоj, а затим ће Тиjана учествовати на Светском воjном првенству у Кини, па на ЕП у олимпиjским категориjама и финалном Гран при турниру коjи се одржава у Москви -рекао jе Драган Jовић, спортски директор и први тренер Теквондо асоциjациjе Србиjе.

 Chiba-GP-Evening-15.09.2019-8.jpg


Тиjана Богдановић jе одлично почела учешће на ГП у Jапану. Победом против Мароканке Умаиме Ел Бухти 18:2. У наредном колу била jе боља и од Египћанке Ноур Абдел Селам 4:0. У четвртфиналу Бразилку Талсоа Реис победила jе на златан поен. У полуфиналу Тиjана Богдановић изгубила jе од актуелне светске шампионке Панипак Вонгпатанакит 10:1
-Ово jе други Гран при ове године и резултат охрабруjе. Свакако да ниjе добро када се изгуби 10:1 али ако се сетимо пре годину дана са коликом разликом смо губили од Панипак– истиче Драган Jовић. – Будући да теквондо ниjе био на Европским играма, Светска федерациjа jе направила замену тог такмичења коjи носи изузетно велики броj поена, као рецимо Гран при, и то jе jош jедна шанса да останемо у топ шест бораца на олимпиjскоj листи, у случаjу Милице и Тиjане, и да се директно пласирамо на ОИ у Токиjу.
Гран при у Jапану , Милица Мандић (+67кг) завршила jе пласманом на пето место Иако ниjе освоjила медаљу, Милица jе добила врло вредне поене коjе jоj омогућаваjу да се и даље налази међу топ 6 бораца на олимпиjскоj листи.
-Милица jе имала три сjаjне борбе и велики пех да не оде у полуфинале. У последњоj секунди када jе било 4:4 изврнула jе зглоб и пала, што jе опомена и предност за противницу коjа jе самим тим ушла у полуфинале. Морамо да будемо оптимистични и да ово гледамо као напредак jер нам први део сезоне ниjе ишао од руке – закључио jе Jовић.
Дмитриj Нагаев (-58кг) и Ана Тепавац ( преко 67 кг) елиминисани су у првом колу Гран при турнира у Jапану.

 

Tagovi

Komentari (0)