Теквондо: Тиjана Богдановић Орловима донела и другу бронзу у Софиjи

После Милице Мандић ( преко 67 кг) и Тиjана Богдановић обрадовала нас jе сjаjним резултатом на Гран приjу у Софиjи. У конкуренциjи до 49 килограма Богдановићева jе jош jедном потврдила место у самом врху светске теквондо сцене.

 tijanagp.jpg


Тиjана Богдановић jе у првом колу убедљиво победила Американку Монику Родригез. Одличну Абдел Нур из Египта jе савладала у другом док jе у трећем колу била боља и од Туркиње Рукле Jилдирим. У полуфиналу jе на златни бод изгубила меч од Кореанке Соу Ху Ким.
-Драго ми jе да сам освоjила медаљу и на овом Гранд приjу али мислим да сам могла боље, у полифиналу сам се борила са Кореанком Ким , од коjе сам изгубила на Олимпиjским играма и ово jе било први пут да смо се састале од тада, изгубила сам на златан бод, жао ми jе због тога, али наставицу да радим и исправљам грешке. Хвала мом тренеру и целом стручном тиму на помоћи и огромноj подршци.
Драган Jовић, спортски директор и први тренер ТАС ниjе крио задовољство одличним резултатом наших такмичара на Гран приjу у Софиjи.
-Сjаjан наступ наших такмичара на овом Гран приjу. Наравно наjвеће заслуге имаjу осваjачице медаља Милица и Тиjана али не треба заборавити ни Вању Станковић коjа се после повреде и дуже паузе показала да jе спремна за наjвеће домете. Оно што ме jе наjвише осоколило после овог Гран приjа jе наступ, начин како су се борили и залагање у свакоj борби . Ако овако наставимо имаћемо некога у Токиjу. Када се тамо оде увек се може и нешто освоjити.
За репрезентативце Србиjе нема одмора, Тиjану већ за пар дана очекуjе учешће на Светским воjним играма у Кини.
-Следећи наш изазов за многе српске борце jе Галебов трофеj Београда овог викенда у српскоj престоници и после тога Бари, нови Г4 турнир. Сада jе Тиjана после ове друге у низу Гран при медаље, медаље наjближа Толиjу у српском тиму. Надам се да ће до краjа остати на овом нивоу као и Милица коjа jе била фантастична -закључио jе Драган Jовић.

 

Tagovi

Komentari (0)